Slovenija
15 ogledov

Še vedno lahko kradejo

Ministrica za kulturo Christine Albanel bo vztrajala pri sprejetju zakona. Žurnal24 main
Francoska skupščina je glasovala proti predlogu zakona, ki predvideva ukinitev internetne povezave za vse, ki s spleta nezakonito naložijo vsebine na svoj računalnik.

Predlog zakona, ki predstavlja enega najstrožjih zakonov v boju proti spletnemu piratstvu na svetu, je prej že potrdil zgornji dom parlamenta, senat, v spodnjem domu pa je bil poražen z 21 glasovi proti 15. Proti njemu sta glasovala tudi dva poslanca iz vrst stranke premierja Nicolasa Sarkozyja, Unija za ljudsko gibanje (UMP). Glavni razlog bi lahko bilo tudi dejstvo, da je bil spodnji dom parlamenta, ki šteje 577 poslancev, pred velikonočnimi prazniki skoraj prazen. Opozicijski socialisti so sicer menili, da je izid glasovanja znak osebnega poraza za Sarkozyja, ki je močno zagovarjal zakon. Poleg tega so vlado pozvali, naj "upošteva stališče poslancev, ki so v zelo veliki večini, bodisi z glasovanjem proti bodisi z neopredeljenostjo bodisi z neudeležbo, izrazili nasprotovanje" besedilu zakona.

Ministrica za kulturo vztraja
Vlada kot predlagateljica zakona je nemudoma napovedala, da bo parlament o predlogu vnovič odločal 28. aprila. Kulturna ministrica Christine Albanel je ob tem tudi napovedala, da se bo borila za sprejetje zakona in obtožila opozicijo, da je uprizorila "bedno komedijo", ko se je okoli deset njenih članov v parlamentu pojavilo v zadnjem trenutku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.