Slovenija
19 ogledov

Še vedno nevarnost poplav

vreme Anže Petkovšek
Danes in jutri še vedno obstaja nevarnost poplav reke Krke in Ljubljanice. Krka lahko danes in jutri poplavi tudi na širšem območju redkih poplav.

Na Arsu zaradi taljenja snega in predvidenih padavin pričakujejo nadaljnje naraščanje Krke s pritoki tudi danes. Največji pretok pričakujejo čez dan in v noči na ponedeljek, ko lahko Krka v Podbočju preseže pretok 350 kubičnih metrov na sekundo.

Kot pojasnjujejo na Arsu, bo tudi Ljubljanica s pritoki še naraščala. Reka bo dosegla največji pretok predvidoma danes čez dan, ko lahko v Mostah doseže pretok okoli 230 kubičnih metrov na sekundo. Po Arsovih podatkih lahko ob predvidenih padavinah reke Drava, Reka in Kolpa danes ponovno narastejo do opozorilnih pretokov in poplavijo v manjši meri na območjih pogostih poplav.

Napovedi

Danes čez dan bodo padavine oslabele, meja sneženja bo na na nadmorski višini med 1.000 in 1.200 metrov. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, s soncem bodo imeli največ sreče na severu države, kjer bo najbolj jasno. Predvsem v zahodnih in južnih krajih pa bodo še vedno možne kratkotrajne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, v severnih krajih okoli 0, najvišje dnevne od 8 do 14 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo pretežno oblačno, občasno lahko še pričakujemo padavine, deloma plohe. Več dežja bo v zahodni in južni Sloveniji. Meja sneženja bo med 1.000 in 1.300 metri nad morjem. Sivo vreme s padavinami se bo nadaljevalo tudi v četrtek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.