Slovenija
37 ogledov

Še z večjim veseljem v šolo

Mojca je kljub telesni oviri odličnjakinja, z novo klopjo, ki jo je podarila Zve Žurnal24 main
Donacija. Prilagojena šolska klop bo 17-letni Mojci Škrbec iz Jugorja olajšala pouk.

“Zdaj bo vse lažje, saj ima miza tudi naklon, da jo lahko po lastni izbiri dvignem in lažje zapisujem snov v zvezek. Stol pa je tudi precej udobnejši od vozička,” z nasmehom na obrazu pravi Mojca Škrbec, dijakinja drugega letnika biotehniške gimnazije, ki od rojstva boleha za cerebralno paralizo. Predstavniki Zveze za Dolenjsko, z županom Alojzijem Muhičem na čelu, so ji včeraj izročili prilagojeno šolsko klop, vredno 1.400 evrov.

“Preden sem prišla v to šolo, me je bilo strah, saj ne veš, kako te bodo sprejeli, ker si drugačen. A zdaj se počutim odlično. Je bolje, kot sem pričakovala, saj mi sošolci radi pomagajo,” dodaja Mojca, odličnjakinja, ki si v prihodnje želi opravljati poklic, v katerem bi lahko pomagala ljudem s podobnimi težavami. Mojčino prizadevnost je pohvalila tudi ravnateljica Vida Hlebec. “S pomočjo spremljevalke pri pouku se z določenimi prilagoditvami udeležuje vseh dejavnosti, tudi v šolo v naravi je šla. Veseli me, da ji vsak dan ob strani stojijo tudi sošolci in sošolke.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.