Slovenija
18 ogledov

Še zadnje vstopnice za finale

EP v košarki KZS/www.alesfevzer.com
Sto dni do EP. Od prejšnjega tedna dodatne vstopnice za finale. Vstopnice za tekme Slovenije v Celju na voljo. Hoteli. Lev je poln, predsedniška apartmaja čakata na Ruse.

Okoli 90 odstotkov prodanih vstopnic za evropsko prvenstvo (EP) v košarki, ki se bo začelo čez sto dni, so kupili Slovenci, je povedal Jure Pezdirc, vodja prodaje vstopnic in direktor Eventima. Do prejšnjega tedna je bil razprodan le finale, vendar so nato dobili še nekaj vstopnic od Fibe Europe in glavnih pokroviteljev, ki so zdaj naprodaj. Na voljo so tudi vse druge vstopnice.

Po pričakovanju je največ zanimanja za tekme slovenske reprezentance v drugem in izločilnem delu, ki bosta v Stožicah, medtem ko bodo za prvi del, ko bo četa Božidarja Maljkovića igrala v Celju, šle v prodajo šele 1. julija. “Odlično se prodajajo za tiste tekme, za katere se predvideva, da bi lahko na njih igrala Slovenija, torej za polfinalno ob 21. uri, obe četrtfinalni ob 21. uri in vse tekme v drugem delu ob 21. uri,” je razkril Pezdirc.

Jesenice bodo razprodane


Julija bo prvič v zgodovini košarkarskih EP možen tudi nakup vstopnic za posamezne tekme in ne le celodnevnega paketa. Pezdirc pričakuje, da bodo tekme bolj ali manj razprodane, predvsem na Jesenicah, kjer bodo igrale reprezentance Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije, Litve ter Latvije.

Zdaj na Petrolih po Hrvaški, Bosni in Srbiji promovirajo paketno prodajo (vstopnice in nastanitev). “Zunaj Slovenije to spodbujamo, zato da bodo imeli mesta in država kaj od gostiteljstva,” je pojasnil Pezdirc. Največ zanimanja je sicer za tekme Litve in Španije, k nam pa bo prišlo tudi tisoč Fincev, ki bodo prvi del igrali v Kopru. Tudi tam bi po njegovem mnenju morali napolniti dvorano, saj tam igrajo še Italijani in Rusi.

Z zasebnimi letali

Prav na Ruse v drugem delu prvenstva računajo v Austria Trend Hotelu Ljubljana. “Rusi, ki bodo prišli z zasebnimi letali, ne bodo želeli spati v sobi za 200 ali 300 evrov, ampak v taki za 700 ali 800 evrov,” je povedal Jernej Osterman, direktor prodaje, zato verjame, da bosta med EP zasedena tudi dva predsedniška apartmaja na 160 kvadratnih metrih. Od 10. septembra imajo prostih še od 10 do 20 odstotkov sob, v Hotelu Lev pa imajo na primer že zdaj rezerviranih vseh 173 sob.

“September je tudi sicer visoka sezona za hotelirje v Ljubljani, zaradi EP pa pričakujemo še več povpraševanja, kar pomeni višje cene in posledično večji izplen,” je dodal Miha Ogrin iz City Hotela.

Cene kot za novo leto

Tudi v hostlu Celica pričakujejo več gostov. “Bo pa morda drugih gostov, ki ne bodo prišli zaradi EP, manj, saj bodo vse druge cene, od letalskih vozovnic do drugih storitev, toliko višje,” je dejal direktor Tomaž Juvan. Med prvenstvom bodo cene ležišč oziroma sob od 20 do 30 odstotkov višje kot med sezono oziroma enake, kot jih imajo za novo leto. “Kar nekaj sob smo dali agencijam, ves hostel pa še ni zaseden. Vprašanje je tudi, ali bodo agencije vse te rezervacije realizirale,” je dodal.

Kompas je ena od agencij, ki je zakupila rezervacije v hotelih. “Koliko in kje, je poslovna skrivnost,” je dejal Mišo Mrvaljević in dodal, da delajo za tuje partnerje, ki jih to zanima: “Povpraševanja je iz večjih držav udeleženk več, iz manjših manj. Bojim pa se, da nekateri s številkami navijačev malo pretiravajo. Povpraševanja je veliko, realnih rezervacij pa bo toliko, da bo Slovenija dokaj polna, preveč pa jih ne bo.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.