Slovenija
23 ogledov

Še zadnji iz Izbe v zapor

Anton Kralj Nada Černič
Anton Kralj iz Ljubljane zaradi preprodaje droge za 40 mesecev v zapor.

Potem, ko so policisti pred petimi leti v črnuškem lokalu Izba  spektakularno polovili preprodajalce droge, ki so bili zdaj že vsi pravnomočni obsojeni, je zdaj obsojen tudi poslednji iz dveh  povezanih skupin, Anton Kralj iz Ljubljane. Tri leta in štiri mesece zapora je predlagano kazen tožilca potrdila sodnica in mu naložila še plačilo sodnih stroškov. Sodba še ni pravnomočna, obramba pa je že napovedala pritožbo.

Kupoval in prodajal heroin

Kralj, v tistem obdobju tudi sam odvisnik, je od bratov Admira in Mirze Šabanovič, ki sta bila že obsojena vsak na šest let in pol zapora, v dveh mesecih v dvaindvajsetih nakupih po pet, deset ali petnajst gramov heroina kupil najmanj 235 gramov heroina. Del te količine je prodal Sevničanoma Silvestru Mastnaku in Amini Souissi, ki sta ga naprej prodajala odvisnikom v Posavju in bila zaradi tega že tudi pravnomočno obsojena. Mastnak, ki je nastopil kot zadnja priča v tem postopku, ki se ga je  tako kot Kralj  izogibal, je priznal, da je od Kralja kupil nekajkrat po pet gramov heroina. Cena za gram droge se je takrat gibala med 16 in 18 evri, cena ulične prodaje pa je bila vsaj za dva evra višja..

Kralj zanikal krivdo

Kralj, ki je v preiskavi večino krivde priznal, se je v postopku na sodišču zagovarjal, da takrat zaradi obilice tablet in metadona očitno ni razumel očitkov. Priznal je, da je zase mesečno porabil okrog 50 gramov heroina in zanj tedensko zapravil 140 evrov, nekaj odmerkov pa je poklonil prijateljem. To mu ni bilo težko, saj je danes brezposelni takrat kot podjetnik Vsestranski Kralj veliko zaslužil. Kje je v tistem obdobju delal, se ne spominja in tudi dohodninske  napovedi ni oddal, ker je, kot pravi, delal brez računov.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 09:37 07.februar 2014.

    Tu se postavlja vprašanje , zakaj ga ne vzame na tepeto še davkarija! Hebejo za vsako najmanjšo napako, tu pa nekdo sam trdi , da je delal brez računov , da je preprodajal in od vsega tega še lepo živel, ...prikaži več da si je lahko še privoščil droge za 600€ na mesec "!