Slovenija
9 ogledov

Se Zoki trudi dovolj?

Paradoksalno: Jankovića je treba priganjati, da bo več in bolje delal.

Borut Hočevar. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Noč in dan bi se moral pogajati. Pa se ne. Tako pravijo o Zoranu Jankoviću njegovi zavezniki.

Prav imajo. Vprašajmo se. Mar se Janković dovolj trudi pri sestavljanju koalicije? Odgovor je negativen. Poglejmo. Jankovićevi ljudje ne sestankujejo cele praznike z drugimi strankami tako kot počno njihovi tekmeci. Jankovićev štab predstavi manj predlogov kot štabi drugih strank. Janković potrebuje več časa kot konkurenti za odziv na pobude drugih strank. Janković je izgubil en teden, preden je spoznal, da Janez Šušteršič ne bi bil slab minister - prej je mislil, da bi bil zanič, ker se njegova tašča ne strinja z Jankovićem.

Slab teden po porazu v Državnem zboru je Jankovićev položaj med parlamentarnimi strankami še šibkejši kot ob izvolitvi Gregorja Viranta za šefa DZ. Nič čudnega: tempo narekujejo druge stranke, in ne Pozitivna Slovenija.

In ker Janković slabo dela, potrebuje pomoč. Zlasti od Milana Kučana. Recimo, da bo Zoki vendarle šef bodoče vlade. Mar bo moral Kučan posredovati ob vsakem koalicijske sporu?

Virant, Erjavec in Žerjav niso glavni krivci, da je nastajanje koalicije v mrtvem teku. Največji krivec je Janković. Ker se ne trudi dovolj.Paradoksalno: Jankovića je treba priganjati, da bo več in bolje delal.

 

Komentarjev 11
  • caca 19:58 02.januar 2012.

    Upam, da bo tale mačka ugotovila, da je treba miši pospraviti preden pojejo vse žito!

  • caca 19:56 02.januar 2012.

    Tale je pa res dobra! Zoki je dosegel dogovor s sindikati! ČISTA RESNICA!Takoj potem pa mu je svizec zavil čokoladO! ČISTA RESNICA!

  • Žurnalček 21:13 28.december 2011.

    3