Slovenija
78 ogledov

Sebi namesto podjetju

supra Stan Gregor Katič
Goljufija. Zaposlena naj ne bi vknjižila denarja strank.

Celje. V podjetju Supra stan iz Celja so ugotovili, da si je ena od zaposlenih prisvajala denar; šlo naj bi za okoli 40 tisoč evrov. Zadevo so prijavili policiji, kjer pravijo, da je preiskava še v teku.

“Nepravilnosti smo odkrili ob pregledu dokumentacije dveh strank novembra 2009 ter takoj uvedli in razširili interno preiskavo. Po do zdaj zbranih podatkih gre za obdobje nekaj let nazaj,” je pojasnil Bojan Kolenc, direktor podjetja. Kot smo neuradno izvedeli, osumljena naj ne bi knjižila vplačil nekaterih strank, nato pa si jih je prisvojila.

Kolenc je zatrdil, da stranke niso bile oškodovane, saj je “manjkajoči denar poravnalo podjetje”. Osumljena pri njih ni več zaposlena, policija pa jo je zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponareditev ali uničenje poslovnih listin in zaradi suma storitve kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja kazensko ovadila. Znesek oškodovanja 40 tisoč evrov menda še ni 
dokončen.

Komentarjev 2
  • Celjan 15:25 03.december 2011.

    Aja,ko že omenja G.Kolanc da stranke niso bile oškodovane, saj je “manjkajoči denar poravnalo podjetje”. To Enostavno Ni res!! Zakaj pa je pol moja Mama dobila položnico za plačat cca 600 € ker kao ni plačevala od osebnega dohodka par let!

  • 42dc846b75a8058564f70854b45ab91ee17c5f62 07:42 03.december 2011.

    Zato je kriza zaradi takšnih in njim podobnih. In politiki pol flancajo narod, da so za stanje v gospodarstvu krive pokojnine in javni uslužbenci. Ja pa kaj še...