Slovenija
198 ogledov

Secop vodi Iztok Virant

secop danfoss Žurnal24 main
Novi direktor. Črnomaljsko podjetje naj bi ohranilo več delovnih mest.

Iztok Virant, ki je pred enim letom zapustil mesto predsednika uprave trboveljske cementarne Lafarge cement, je ta teden postal generalni direktor podjetja Secop.

Spremembe in razvoj

Virant naj bi, kot pravijo v Secopu, vodil spremembe in razvoj podjetja iz proizvajalca kompresorjev v dobavitelja mehanskih komponent in elektromotorjev tudi za kupce izven skupine.

“Secop je s strani mednarodnih korporacij pridobil zanimanje za prevzem in nadaljnji razvoj tovarne ter že sklenil pogodbe za dobavo komponent z nekaterimi novimi kupci. Poleg tega smo po padcu v zadnji četrtini lanskega leta zaznali ponovno povečanje števila naročil za kompresorje,” sporočajo iz Secopa.

V prihodnje 500 delavcev

Zaradi tega bodo spremenili program prestrukturiranja, ki so ga objavili lanskega aprila, in ohranili več delovnih mest, kot so sprva načrtovali, v prihodnje pa naj bi, kot pričakujejo, podjetje zaposlovalo 500 delavcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.