Slovenija
1660 ogledov

Sedel v avto in skušal povoziti varnostnika

rop, storilec, fotografija je simbolična Profimedia rop, storilec, fotografija je simbolična
Za Brežigradom dva podobna ropa, policija oba moška še išče.

Ljubljanski policisti obravnavajo dva ropa, oba sta se zgodila za Bežigradom. V prvem primeru je storilec vstopil v trgovino, vzel nekaj artiklov in zapustil trgovino, ne da bi plačal. "Pri tem ga je opazil varnostnik, ki ga je pozval, da predmete vrne, vendar je storilec sedel v vozilo in ga poskušal povoziti," je dogodek opisala predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Ljubljana (PU Ljubljana) Aleksandra Golec. Varnostnik se je pravočasno umaknil in ni poškodovan, dodaja. 

Roparja policija še išče, sicer gre za moškega visokega okoli 185 cm, močnejše postave. Star je med 35 do 40 let, ima temno brado in brke. Moški nosi dioptrijska očala, na glavi je imel kapo s šiltom črne barve, oblečeno belo  jakno, temen pulover in temne hlače. Obut je bil v temne športne copate, sporočajo s PU Ljubljana. 

Uprl se je varnostniku

Tudi v drugem ropu je storilec pobegnil iz trgovine z artikli, ki jih ni plačal. "Ker ga je pa pred vhodom poskušal varnostnik zadržati,  se mu je fizično uprl in nato s kraja pobegnil," drugi včerajšnji rop za Bežigradom opiše Golec. Tudi v tem primeru roparja niso ujeli. 

Opis roparja; moški star med 30 in 40 let, visok okoli 190 cm, imel je črno manjšo brado, nosil je temno kapo s šiltom rumene barve in svetlim emblemom. Pri sebi je imel nahrbtnik srednje velikosti, obut je bil v sive športne copate, oblečen v kavbojke in jakno  črne barve.

dezurni@styria-media.s

Komentarjev 6
  • munja 12:10 18.april 2023.

    Ti opisi roparjev so neuporabni, ker so lahko lažni. Lažni brki, lažna očala, obleko lahko zamenja ipd., tako da to veliko ne koristi pri iskanju.

  • leonardo 11:09 18.april 2023.

    Ljudje, kam smo prišli? Zaradi nekaj artiklov, ki jih je ukradel, bi povozil človeka?

  • ico8 10:30 18.april 2023.

    Varnostniki kot ruski vojaki, gas in dolge luci!