Slovenija
12 ogledov

Sedem resnih snubcev za Telekom

Nadzorniki so izvolili novo vodstvo. Žurnal24 main
Na razpisu za prodajo dela državnega deleža v Telekomu Slovenije se je v drugi krog uvrstilo sedem ponudnikov.

Po abecednem vrstnem redu je komisija za lastninjenje Telekoma v drugi krog povabila naslednje ponudnike: britansko-nemški konzorcij Bain Capital & Axos Capital, ki se mu je pridružilo še podjetje BT Globalne storitve, luksemburško-ameriški sklad CEP III/(Carlyle), hrvaški Hrvatski Telekom, avstralska Macquarie Bank, madžarski Magyar Telekom, Oger Telecom iz Združenih arabskih emiratov in islandski Skipti.

Generalni direktor za elektronske komunikacije na gospodarskem ministrstvu in obenem član komisije za prodajo deleža Matjaž Janša je povedal, da so bile tri od preostalih ponudb neustrezne, dve pa sta dosegli premajhno število točk. Na razpis je sicer do izteka roka prispelo 12 nezavezujočih ponudb.

Odslej zavezujoče ponudbe
V drugi fazi bodo izbrani registrirani ponudniki povabljeni k oddaji zavezujočih ponudb na podlagi opravljenega skrbnega pregleda družbe, poročila o prodajalčevem skrbnem pregledu in drugih dokumentov v zvezi s transakcijo. Komisija za vodenje in nadzor postopka prodaje deleža Telekoma si sicer pridržuje pravico odločiti se tudi za izvedbo tretje faze postopka, in sicer licitacijo. Izbrani kupec bo moral objaviti javno ponudbo za nakup preostalih delnic družbe skladno z zakonom o prevzemih in ostalo veljavno zakonodajo ter v skladu s pogodbami za izvedbo transakcije.

Država prodaja 49,13-odstotni delež
Država je mednarodni javni poziv za prodajo 49,13-odstotnega deleža v Telekomu Slovenije objavila 31. avgusta. Za drugo fazo postopka bodo izbrani ponudniki povabljeni k izvedbi skrbnega pregleda družbe v novembru, rok za oddajo zavezujočih ponudb se predvideva na začetku decembra, podpis pogodb za izvedbo transakcije pa je predviden za konec decembra letos ali na začetku januarja 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.