Slovenija
87 ogledov

Sedemmilijonska tožba

(Foto: Ozren Blanuša) Žurnal24 main
Sirarstvo. Milijonska tožba proti Vursu; tokrat zaradi ukrepov glede higienske neustreznosti.

Tožba. Podjetje Naturbio iz Zgornjega Porčiča, ki predeluje mleko in izdeluje mlečne izdelke, toži Veterinarsko upravo RS (Vurs), in sicer za več kot sedem milijonov evrov.

Leta 2008 navzgor.
Poslovni izid. Po podatkovni bazi GVIN se je čisti poslovni dobiček podjetja manjšal vse do leta 2007, ko je znašal 20.416 evrov. V letu 2008 se je znova povečal, in sicer na 36.974 evrov.

To je za Žurnal potrdil tiskovni predstavnik Vursa Matjaž Emeršič. Po njegovih besedah jih tožijo zaradi ukrepov Vursa spomladi leta 2004, ki so jih izvedli glede higienske neustreznosti obrata in živil.

Še brez obravnave
"Tožba je bila vložena oktobra 2006, obravnava pa še ni bila opravljena," je dejal Emeršič in dodal, da je zadeva v teku; vodita jo državno pravobranilstvo in kmetijsko ministrstvo. "Ker gre za postopek še traja, več informacij ne moremo podati," je pojasnil. Lastnica podjetja Lilijana Kekec Pečko tožbe ni želela komentirati, prav tako ne višine denarnega nadomestila, ki ga zahteva v tožbi.

1 milijon odškodnine pa želi od Vursa mesarija Fingušt, smo pisali v Žurnalu pred enim mesecem.

Dobiček se je prepolovil
Po podatkovni bazi Gvin je imelo podjetje Naturbio leta 2003 107.300 evrov čistega poslovnega dobička, lLeta 2004, ko so se po besedah Emeršiča dogajali ukrepi, pa je imelo le 46.223 evrov čistega poslovnega izida.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.