Slovenija
27 ogledov

"Šef in njegov Bog sta pozabila na nas"

slovenija 26.03.14. gostisca STORMAN v Sempetru, Sempeter - stavka bivsi Storman Gregor Katič
Nekdanji zaposleni terjajo neizplačane plače, regres in prispevke.

"Stavkamo zaradi nevzdržnih razmer in negotove situacije, v katero nas je pahnil Anton Zvone Štorman, samostojni podjetnik, ki uradno ne posluje več. Zato tudi dvomimo, da nam bo kadarkoli poravnal, kar nam je dolžan," je včeraj pred še edinim odprtim gostiščem znanega gostinca dejal Maksimir Hrovatič.

Obrnil jim je hrbet

"Šef in njegov Bog sta pozabila na nas," je pisalo na enem od transparentov, s katerimi so zaposleni želeli povedati, da je bil njihov šef zelo veren in je v lokalnih medijih sponzoriral verske oddaje. "Zdaj pa ni od te njegove božje milosti ostalo nič," se je pridušala ena od zaposlenih.

Na robu joka je bila tudi Petrina Višner Jernej. "Mož ima minimalno plačo, ki komaj zadošča za položnice, zato mi denar posojata mamica in ati, saj imam tudi kredit, avto na lizing in tri otroke," je dejala Višner Jernejeva, ki je pri gostincu delala devet let. "Dolgo je bilo vse v redu, ko pa sem se pred dvema letoma vrnila z zadnje porodniške, so se začele prve težave. A ko sem ga prosila za denar, mi je dal vsaj eno plačo, čeprav mi jih danes dolguje šest," je pojasnila mlada mamica.

Vztrajali bodo

Zaposleni, ki svojega nekdanjega šefa niso dočakali, so poudarili, da bodo vztrajali pred gostiščem, vse dokler njihove zahteve ne bodo izpolnjene, v gostišče pa ne bodo vstopili, saj se bojijo, da bi si na glavo po nepotrebnem nakopali 
še globo.

Komentarjev 2
  • ennanova 09:17 27.marec 2014.

    Ni moralnega napredka brez razrednega bojaPravzaprav je moralni napredek, ki spremlja materialnega, tudi sprememba v načinu življenja. Če pripadniki elit manj veseljačijo, pa imajo delavci več priložnosti za to, kar je Marx imenoval samorealiziranje ali samouresničevanje. Moralni napredek torej ...prikaži več pomeni, da delavci še naprej delajo, vendar imajo več možnosti za kvalitetno življenje, …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1548-ni-moralnega-napredka-brez-razrednega-boja

  • dragec 07:25 27.marec 2014.

    Štorman, nekoč veliki strokovnjak za gostinstvo ??????