Slovenija
1756 ogledov

Šefica ljubljanske enote odletela: Državljani morajo storitve dobiti!

Upravna enota Ljubljana
1/2
Anže Petkovšek Upravna enota Ljubljana.
Minister za javno upravo Franc Props je razrešil načelnico Upravne enote Ljubljana Andrejo Erjavec, so sporočili z ministrstva. To je storil skladno z zakonom o javnih uslužbencih, ki določa, da lahko minister v letu od nastopa funkcije načelnika razreši. Za v. d. načelnika je imenoval Marka Grujičića, ki bo funkcijo nastopil v četrtek.

Props je pred pogajanji o prenovi plačnega sistema v izjavi za medije pojasnil, da je cilj zamenjave na čelu ljubljanske upravne enote kljub stavki v čim večji možni meri zagotoviti izvajanje stvari tako, da bodo državljani dobili storitve.

Z ministrstva za javno upravo so sicer pred tem sporočili še, da ministru razrešitve načelnika ni treba posebej obrazložiti. Če ga razreši, skladno z zakonom o javnih uslužbencih imenuje vršilca dolžnosti načelnika brez javnega natečaja za največ šest mesecev. Na ta položaj brez javnega natečaja imenuje osebo, ki izpolnjuje predpisane pogoje.

Minister je uradniškemu svetu, ki skrbi za izvajanje izbire uradnikov, podal predlog za začetek postopka posebnega javnega natečaja za izbor in imenovanje novega načelnika ljubljanske upravne enote.

upravna enota Ljubljana | Avtor: MojaObčina.si Stavkali bodo tudi v Ljubljani. MojaObčina.si

Upravna enota Ljubljana je ena od 34 od skupno 58 upravnih enot, na katerih so 15. maja začeli stavkati vsakodnevno. Trenutno sicer vsak delovni dan stavka 28 upravnih enot, 14 upravnih enot stavka samo ob sredah, 16 upravnih enot pa ne stavka. 

Zaposleni na upravnih enotah zahtevajo dvig plač za sedem plačnih razredov, izenačitev nazivov zaposlenih na upravnih enotah z nazivi na ministrstvih, uvedbo dodatka za gotovinsko poslovanje in tudi povečanje kadrovskega načrta na določenih upravnih enotah.

Na Upravni enoti Ljubljana so prejšnji teden prešli na spremenjen način dela. Na spletni strani stranke obveščajo, da so zaradi stavke vsi termini odpovedani. Stranke pa se lahko v času uradnih ur oglasijo na upravni enoti, tako na Linhartovi cesti kot v Tobačni ulici in počakajo, da pridejo na vrsto.

Komentarjev 5
  • andrija 15:37 13.junij 2024.

    znebili so se janšistov,zdaj so na vrsti golobnjaki ki si upajo odpreti usta

  • brencl47 20:31 12.junij 2024.

    A so poštni delavci ali bančniki, da bi prejemali gotovinski dodatek - in to v časih kartičnega plačevanja? Kaj pa trgovke, itd ???. Tudi izenačevanje z ministrstvi in dvigi za sedem razredov so pretirani.

  • h4ck3r 20:12 12.junij 2024.

    In sedaj bodo vsi zaposleni kar čudežno nehali stavkar in začeli delat? Ajej še eden izmed kljukcev, ki ne ve kje in kako začeti reševati težave.