Slovenija
6 ogledov

Seja ne bo prinesla rešitve

Spor med občino in prebivalci ter družbo SGP se je januarja lani vrtel okrog upo Žurnal24 main
Problematika, povezana z družbo SGP Gorica, je v teh dneh spet aktualna.
Odvetnik Emil Mozetič, zastopnik družbe Gofin, ki je predlagala stečaj družbe SGP Gorica, je 12. maja predsedniku vlade, notranji ministrici, pravosodnemu ministru in številnim drugim ustanovam poslal obsežen dopis, podprt s številnimi dokazi, ki naj bi v zvezi z zadevo SGP kazali na sum korupcije v pravosodju in razsulo pravne države.

 

Bistvo problema

Novogoriška občina. Med letoma 1993 in 1997 bi morala izkoristiti zakonske možnosti in vpisati lastništvo nad javnimi zemljišči v mestu v zemljiško knjigo. Ker se to ni zgodilo, so novi lastniki družbe to izkoristili in sami vpisali lastništvo na teh zemljiščih.

S tem je znova odprl že nekoliko pozabljena vprašanja, povezana z nejasno usodo 200 tisoč kvadratnih metrov zemljišč v mestu, katerih lastnik je glede na zemljiško knjigo družba SGP Gorica, ki je trenutno v likvidacijskem postopku.

Izredna seja sveta
V četrtek se obeta izredna seja mestnega sveta novogoriške občine, na kateri naj bi podrobneje predstavili poročilo o vseh dejavnostih občine v zadevi SGP, v sredo pa so se oglasili tudi iz družbe SGP. Izrazili so presenečenje, da jih ni nihče povabil na izredno sejo, odvetniku Mozetiču pa so pripisali krivdo za to, da je službo izgubilo več kot 120 delavcev SGP Gorice, poslovni partnerji in podizvajalci pa so še vedno brez plačil za opravljeno delo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.