Slovenija
77 ogledov

Seja tik pred odhodom

"To se mi zdi neprimerno. Sprašujem se, ali je sploh mogoče sklicati koresponden Žurnal24 main
Občinski svet. Svetniki nasprotujejo korespondenčni seji. Menijo, da zadeve lahko počakajo nov svet.

"Menim, da bi v obdobju od izida volitev do sklica konstitutivne seje lahko odločali zgolj o nujnih zadevah. To zadeve na osmi korespondenčni seji vsekakor niso," je dejal Aleksander Krebelj, izolski občinski svetnik. Svetniki v Izoli so namreč v ponedeljek prejeli gradiva za korespondenčno sejo, na kateri bi morali odločati o zadevah do jutrišnjega dne.

S pravnega stališča zadeva ni sporna, je pa to stvar politične kulture.
Pravnik, ki ni želel biti imenovan

Krebelj je že zahteval prekinitev seje in mnenje statutarno pravne komisije, ali je možno odločati na takšni seji po objavi uradnih izidov volitev in tik pred sklicem konstitutivne seje novega sveta.

 

Parcele niso nujne
"Presenečeni smo, da župan, ki se mu izteka mandat, sklicuje korespondenčno sejo in gre v prodajo parcel. Po našem mnenju svet lahko opravlja le tekoče in nujne posle. Prodaja parcel za pošto vsekakor ni tako nujna. To se nam zdi skrajno neprimerno v tem času," pravi Aleksej Skok, predsednik izolskih Socialnih demokratov.

Umaknil z dnevnega reda
Trenutni župan Tomislav Klokočovnik zavrača očitke, da gre za prodajo parcel tik pred iztekom mandata. Kot razlaga, je želel le omogočiti čimprejšnji začetek urejanja območja ureditvenega načrta Pošta. Zaradi zadržkov pa je zadevo včeraj tudi umaknil z dnevnega reda.

Na izolski občini odgovarjajo, da je župan sklical sejo zaradi nujne obravnave dveh projektov, vezanih na črpanje evropskih oziroma državnih sredstev. V prvem primeru gre za sofinanciranje investicijskega vzdrževanja ceste za Barede, v drugem pa za potrditev projekta Izolske poti, ki je po mnenju občine nujno potreben za prijavo na razpis, prek katerega bi od Evropske unije dobili slabih 200 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.