Slovenija
60962 ogledov

Seja vlade na Brdu pri Kranju: To so sporočili po koncu

Brdo pri Kranju, vlada Vlada RS Brdo pri Kranju, vlada
Vlada je na nocojšnji seji razpravljala o epidemioloških razmerah v državi. Pričakuje se sproščanje ukrepov, a bo konkretne rešitve sprejela in predstavila v četrtek.

Po poročanju Radia Slovenija naj bi se neuradno v šolo vrnili vsi osnovnošolci in dijaki zadnjih letnikov.

Ministrstvo za infrastrukturo naj bi predlagalo ukinitev obveznih testov v dejavnostih, kot so avtošole, servisi in žičnice, za vse tiste, ki bi lahko predložili potrdilo, da so preboleli covid ali so bili cepljeni, poroča TV Slovenija.

Sodeč po vladnem semaforju sproščanja ukrepov, bi bilo lahko od ponedljka dalje tudi na fakultetah spet mogoče opravljanje izpitov in seminarjev za največ 10 ljudi.

vladni semafor sproščanje ukrepove | Avtor: Vlada RS Vlada RS
Oranžna faza na vladnem semaforju predvideva tudi nekaterih trgovin, ki so večje od 400 kvadratnih metrov.

V oranžni fazi je dovoljeno zbiranje do 10 oseb, ob upoštevanju navodil NIJZ-ja, odpravila pa naj bi se tudi omejitev gibanja na občine in policijska ura.

Komentarjev 2
  • janez864 07:44 11.februar 2021.

    Na Brdu se skrijejo pred ničvredno rajo in tako mirno blebetajo in pijejo vodo. Je boljša kot v Ljubljani, kjer so prostori in sedež vlade, pa še šofer jih vozi tako da mirno popijejo kozarček vode.

  • mirror 23:43 10.februar 2021.

    "Seja vlade na Brdu pri Kranju: To so sporočili po koncu" To je samo naslov, kaj pa vsebina? Ukrepi za vsako fazo so znani že dalj časa. copy-paste...