Slovenija
20 ogledov

Seje morda kmalu v živo

slovenija 1.3.2012, Ljubljana, intervju Zoran Jankovic, kandidat za zupana Ljubl Špela Mohorič
Na Mestni občini Ljubljana bodo preverili možnosti snemanja in neposrednega prenosa sej mestnega sveta za javnost.

"Zaradi tega bi morali spremeniti poslovnik in pridobiti mnenje informacijske pooblaščenke," je povedal župan Zoran Janković.

Vse to zaradi “incidenta”

Na ponedeljkovi redni seji mestnega sveta je namreč eden od poslancev SDS, Jernej Pavlin, želel snemati potek seje, a so nekateri svetniki temu nasprotovali. Izglasovali so proceduralni predlog, da se snemanje prepove, Pavlinove naprave pa je odstranil varnostnik.

Ker so svetniki sprejeli sklep, da snemanje ni dovoljeno, bodo varnostniki do morebitne spremembe poslovnika pri mestnih svetnikih ob prihodu na seje preverjali, ali s seboj nosijo naprave za snemanje.

Županu je vseeno

Janković je ob tem poudaril, da sam ne nasprotuje snemanju. "Zame je bila seja razočaranje. Imeli smo veliko pomembnih točk na dnevnem redu, prišli pa smo le do prekinitve zaradi snemanja. Dogodek je zame višek pobalinstva," je povedal župan.

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je dejala, da tudi če so seje odprte za javnost, to še ne pomeni, da lahko vsak počne, kar hoče. "Če snemanje ni urejeno s poslovnikom, se lahko predsedujoči odloči za ad hoc sklep. Bi pa predlagala MOL, da to vprašanje s poslovnikom uredijo čim prej," je še povedala.

Komentarjev 1
  • Darko 20:24 12.november 2013.

    Pa ti janković nimaš pojma kaj je demokracija. Razumem te, samo boljše je da si tiho, ker se sramotiš, ko pametuješ, no govoriš traparije.Ljubljančani dejte ga na golovec pelte ali pa še bolje pred sodišče.