Slovenija
18 ogledov

Šele Božiček se bo pripeljal

Tudi Ivan Ivanjko je za ureditev ceste in kanalizacije plačal 2.480 evrov komuna Žurnal24 main
Kajakaška cesta. Ob razriti cesti stanovalce jezi še zapornica med občinama.

“Ne morejo mi pripeljati kurilnega olja, do nas ne morejo ne gasilci ne rešilec ne policisti,” je zgrožena Martina Sedlak, ki živi ob Kajakaški cesti v Tacnu, kjer Mestna občina Ljubljana (MOL) ureja cesto in kanalizacijo. Dela naj bi SCT končal do 25. decembra.

Brez tabel
SCT. Kajakaško cesto ureja SCT, Ivanjko pa pravi, da ni tabel, na katerih bi bili napisani vsi podatki o gradbišču.

Njen sosed Ivan Ivanjko je povedal, da jih jezi tudi to, da so jim pred začetkom del obljubljali, da bo dostop do hiš omogočen vsak dan, čeprav ne ves čas. Dodatne težave imajo zaradi zapornice na obvozni cesti. Najprej so zanjo dobili ključe, ker pa so jo zamenjali z elektronsko, bi zdaj morali plačati 36 evrov, da bi dobili daljinski upravljalnik za odpiranje. Kot je pojasnil Ivanjko, so zapornico na meji Občine Medvode z MOL postavili, da se ne bi po njej v času del vozili vozniki iz vse Gorenjske in jo uničevali. Stanovalci Kajakaške ceste do zdaj daljinskega upravljalnika za to zapornico niso potrebovali, saj so lahko do hiš prišli z druge strani, zdaj pa to ni več mogoče.

Tudi župan je že hodil peš

Gradbišče si je v soboto ogledal tudi župan MOL Zoran Janković in priznal, da so dela v fazi, ko se do hiš ni več mogoče pripeljati. “Tudi sam nekoč 42 dni nisem mogel do svoje hiše, zato sem moral avto parkirati pred gostilno in nato iti v coklih domov,” je komentiral očitke stanovalcev. Dodal je, da če zna kdo kanalizacijo urediti drugače kot tako, da razkoplje cesto, naj mu to sporoči.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.