Slovenija
38 ogledov

Seliškar se pogovora ne spomni

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Pred preiskovalno komisijo Seliškar in Šešok. Seliškar: Jankovića ne poznam in se ne spomnim, da bi se o njem pogovarjal z novinarji.

Prodajalec in kupec zemljišča na Smodinovcu Aleš Seliškar in Matija Šešok iz Taxgroupa sta pred pristojno državnozborsko komisijo zanikala dogovarjanje z ljubljanskim županom o spremembi namembnosti.

Z domnevno sporno prodajo zemljišča na Smodinovcu naj bi se po poročanju medijev okoristila tudi družina župana Zorana Jankovića. Županov znanec Klemen Šešok naj bi namreč s pomočjo županovega sina Jureta Jankovića  od družine Seliškar kupil kmetijska zemljišča, ta pa naj bi po predlogu prostorskega načrta postala zazidljiva, a je bila sprememba pred sprejemom iz načrta umaknjena.

Seliškar je danes poudaril, da Jureta Jankovića ne pozna in da se ne spomni, da bi se z novinarji pogovarjal o njem. Po poročanju Financ naj bi namreč Seliškar izjavil, da se je z njim pogovarjal in da je ta povedal, da zemljišča ne bo kupil. Ob tem se je, kot navaja časnik, tudi vprašal, ali bi njegova sestra prodala zemljišče, če bi vedela, da bo kmalu zazidljivo, saj so jim že na začetku povedali, da bodo prihodnja leta, če ne mislijo prodati, tam kosili travo.

Župan Zoran Janković, ki je že bil zaslišan, je zanikal, da so člani družine Šešok dobili notranje informacije v zvezi s spremembo namembnosti zemljišča. Jure Janković pa na vprašanja komisije ni želel odgovarjati, zato so ga prejšnji teden zaslišali na sodišču.

Danes je Seliškar dejal, da se ne spomni, da bi to kdaj izjavil, da se je pogovarjal z veliko novinarji in da ne ve, s kom in za katero stvar. Na vprašanje, ali ga ne moti, da so takšne njegove izjave v časopisu, ni želel odgovoriti.

Komisija je danes zaslišala tudi direktorja Slovenija projekta Roberta Rožaca, ki je že pred prodajo za omenjeno zemljišče plačal aro, svoj nakup pa je pogojeval s sprejetjem prostorskih aktov, v katerih bi se zemljišču spremenila namembnost. Potrdil je, da so na MOL vložili prošnjo za spremembo namembnosti tega zemljišča, a se o tem, kot pravi, ni nikoli pogovarjal z županom osebno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.