Slovenija
19 ogledov

Selitev je prestavljena

Robert Čeh je izpostavil, da od ministrstva za zdravje pričakuje sofinanciranje Žurnal24 main
Urgentni center. Prostori še ne ustrezajo vsem standardom, ki jih zahteva ZD.
Neprimerni prostori
Anonimka. Pred dokončno odločitvijo o selitvi nočne urgentne službe, ki je po trditvah ministra za zdravje učinkovitejša in bo zagotavljala hitrejšo nujno obravnavo pacienta, pa je zaokrožilo tudi anonimno pismo o neprimernih prostorih v SB.

Urgentna nočna dežurna služba prve pomoči, ki naj bi se s 1. aprilom iz prostorov Zdravstvenega doma (ZD) Ptuj selila na kirurgijo Splošne bolnišnice (SB) dr. Jožeta Potrča Ptuj, na novi lokaciji še ne deluje.

Oprema že naročena
“Ni nam še uspelo zagotoviti določene opreme in standardov, ki jih zahteva vodstvo ZD. Selitev se je zamaknila za približno en mesec,” je pojasnil Robert Čeh, direktor ptujske SB.

Spomnimo, da zaposleni v ZD napovedane selitve dežurne službe iz novih prostorov v stari trakt bolnišnične kirurgije niso sprejeli z navdušenjem. Metka Petek Uhan, direktorica ZD, pa je januarja le podpisala pismo o nameri, ki je selitev predvidevala za 1. april, kot so bila sicer navodila ministrstva za zdravje. Je pa Petek Uhanova postavila določene pogoje SB, ki jih mora izpolniti ob selitvi. “Imamo ISO-standarde, ki se jih moramo držati,” je pojasnila. Čeh pa je dodal, da so zahtevano opremo že naročili. Zanjo in za preureditev prostorov naj bi namenili od 50 do sto tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.