Slovenija
48 ogledov

Selitev namesto obnove

Zdravstveni dom Nino Verdnik
Zdravstveni dom. Zaradi dotrajanosti in nove organizacije selijo pediatrinji.

“Sramota je, da ni denarja za prenovo prostorov zdravstvenega doma (ZD) na Jezdarski ulici. Raje selijo pediatre, kot pa da bi resnično začeli delati,” se jezi eden od staršev predšolskega otroka, ki je do zdaj obiskoval pediatra v zdravstveni postaji na Jezdarski ulici 1.

Na levi in desni breg

Iz ZD Adolfa Drolca odgovarjajo, da prostori na Jezdarski ulici že lep čas ne ustrezajo standardom za opravljanje takšne dejavnosti, zato so se odločili, da organizirajo dva pediatrična centra, in sicer enega na desnem bregu Drave, drugega pa na levem. “Ta organizacijska novost nam bo ob občutno premajhnem številu pediatrov omilila tudi težave, kako zagotoviti zadovoljivo pediatrično zdravstveno varstvo,” je pojasnil Jernej Završnik, direktor ZD Adolfa Drolca.

Vsaj tri leta čakanja

Že večkrat smo poročali o katastrofalnem stanju prostorov na Jezdarski. Nadomestna gradnja za sedanje paviljonske prostore, stare več kot pol stoletja, je med prednostnimi investicijskimi načrti ZD. “Gradnje bi se radi lotili čim prej, ker pa so možnosti financiranja našega ustanovitelja Mestne občine Maribor (MOM) omejene tudi za še tako potrebne investicije, bomo morali na gradnjo novih prostorov počakati vsaj še tri leta,” je še pojasnil Završnik. Na nevarno dotrajano napeljavo pa opozarjajo tam zaposleni.

Predlagajo selitev

V svetniški skupini SD bodo na ponedeljkovi seji mestnega sveta MOM načeli tudi temo možnosti selitve te zdravstvene enote. “Kot najprimernejšo rešitev ocenjujejo selitev ambulant z Jezdarske ulice v nekdanje prostore centra za socialno delo na Dvořakovi ulici. Predlagali bomo, naj MOM v ta namen načrtuje sredstva za adaptacijo nekdanjega centra v letu 2013,” je dejala Damjana Karlo, mestna svetnica SD.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.