Slovenija
16 ogledov

Selitev otrok prihodnji teden?

Nova šola ima brez telovadnice, ki še ni končana, nekaj več kot 1.100 kvadratnih Žurnal24 main
OŠ Kungota. Prostori se opremljajo, odprtje se tiho napoveduje med prazniki.

Nova OŠ v Kungoti, katere odprtje je župan Ivan Stropnik napovedoval že pred slabimi tremi meseci, naj bi naslednji teden vendarle odprla svoja vrata.

"Pripravljamo se na selitev, v šoli pa bomo zaživeli, ko bo opravljen tehnični pregled in bomo pridobili uporabno dovoljenje, kar pričakujemo še decembra," je bil prejšnji teden previden Stropnik, ki ga včeraj nismo uspeli priklicati na telefon. O tem, zakaj je prišlo do zamud, pa je kratko odgovoril le, da je prva težava že gospodarska kriza.

Brez telovadnice

Še tla. "Telovadnica se še ureja. Do odprtja šole bodo v njej verjetno manjkale še talne obloge, tako da je v prvi fazi ne bomo uporabljali," je dodal ravnatelj Vojislav Lazarev.
Zamud ne komentirajo
"Zamud ne bom komentiral, ker je to stvar financerjev in izvajalcev, torej ministrstva, občine in Vegrada," je bil jasen Vojislav Lazarev, ravnatelj šole.

Ko smo na Vegradu povprašali o tem, ali bodo zaradi zamud, ki so nastale, plačali kakšno kazen, pa so nas prosili, naj vprašanje pošljemo pisno, vendar nam nanj v več kot enem tednu niso odgovorili.

Res pa je, da naj bi bilo v pogodbi zapisano, da bo Vegrad dinamiko gradnje prilagodil razpoložljivim finančnim sredstvom.

Nova šola sicer stane dobre štiri milijone evrov, pri čemer je ministrstvo za šolstvo sofinanciralo 40 odstotkov. Preostali denar naj bi postopoma do leta 2013 zagotovila Občina Kungota iz svojega proračuna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.