Slovenija
4 ogledov

Selitev plač v objem nove vlade

Plače v javnem sektorju bodo ena od ključnih tem nove vlade, napoveduje kandidat Žurnal24 main
Nova vlada bo podedovala vrsto težav, povezanih s plačno reformo.
“Vrsta težav je še nerešenih, ministra Mate in Virant pa se nista več pripravljena pogajati,”& lt; /em> o vmesnem obdobju pred oblikovanjem nove vlade pravi predsednik sindikata policistov Branko Prah.

“Vlada je obljubila, da bodo problemi rešeni, to zavezuje tudi novo vlado, ” dodaja Prah, ki poudarja, da bodo, če nova vlada ne bo pripravljena na pogovore, spet izpostavili vse oblike sindikalnega boja, med njimi tudi stavko.

Najverjetnejši prihodnji minister za javno upravo Bojan Bugarič pričakuje, da bo novo vlado pričakala vrsta težav, povezanih s plačno reformo. “ Dobivam informacije, da so nekatere težave nerešljive,” pravi Bugarič, ki se sicer zanaša na korektno predajo poslov dosedanjega ministra Viranta.

Minister Virant pred koncem svojega mandata obljublja poročilo o nastalih napakah, njihovo analizo in poročilo o obsegu plačne mase, ki naj ne bi presegala pričakovanj.
Bugarič meni, da bo težave najlaže rešiti v državni upravi, precej težje pa v šolstvu, zdravstvu in novinarstvu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.