Slovenija
1 ogledov

Selitev po hitrem postopku

Matejeva palača na Litostrojski cesti v Ljubčjani Anže Petkovšek
Javna uprava. Za zdaj je jasno le, da se jeseni seli elitni policijski NPU.

Selitve. Vlada bo jutri predvidoma razpravljala tudi o tem, kje bi že od jeseni lahko poslovali določeni državni organi. Ministrstvo za pravosodje in javno upravo (MPJU) je namreč vladi že predlagalo, v katere poslovne prostore v lasti države bi lahko preselili uslužbence določenih državnih organov in koga bi sploh lahko preselili. “Celovite prostorske rešitve za ministrstva in vladne službe je MPJU v vladno proceduro posredovalo 3. julija,” so pojasnili na ministrstvu, ki ga vodi Senko Pličanič.

Po hitrem postopku

Vlada Janeza Janše bo zato jutri obravnavala spremenjeni zakon o stvarnem premoženju države, ki ga je pripravilo Pličaničevo MPJU. Če vlada njihove predloge potrdi, bodo nato poslancem predlagali, naj zakon potrdijo v najkrajšem možnem času in po skrajšanem postopku obravnave v parlamentu. “MPJU predlaga hitro obravnavo predlaganega gradiva, saj bo tako zagotovljena trajna podlaga za pripravo načrtov ravnanj z nepremičnim premoženjem države,” so na MPJU zapisali v obrazložitvi predloga spremenjenega zakona, ki so ga poslali na vlado.

NPU gre oktobra

Šele po morebitni potrditvi predlogov najprej na vladi in nato še pred poslanci pa bi MPJU dokončno določilo, kdaj in kam točno bi začeli seliti državne organe. Za zdaj naj bi bili določeni le selitvi ministrstva za notranje zadeve (MNZ) in policijskega Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). Uslužbenci teh dveh organov naj bi se namreč 15. oktobra začeli seliti v prostore stavbe na Litostrojski cesti v Ljubljani, ki jo je za potrebe NPU naročil nekdanji minister Dragutin Mate.

Komentarjev 1
  • nina 06:48 11.julij 2012.

    Najbolje,da se preselijo kar na luno ne,ne luna je preblizu izven našega osončja bo naj boljše.