Slovenija
165 ogledov

Selitev Poličevih čolnov

VSR Lab, eno od podjetij Poličeve družine, bi utegnilo svojo proizvodnjo v letu Žurnal24 main
Iz današnje primorske izdaje žurnala24: Nova industrijska cona. Za selitev na Bistriško se zanimajo Poliči in menda celo Riko.

"Preselitev v Ilirsko Bistrico je zanimiva možnost. Divača in Kozina sta bližje, a že razmeroma polni, opciji sta tudi Hrvaška ali Italija, odločilna pa bo cena," na naše vprašanje, ali nameravajo proizvodnjo plovil iz Seče preseliti v Ilirsko Bistrico, odgovarja Peter Polič, sin znanega primorskega podjetnika Vladimirja Poliča in solastnik podjetja VSR Lab.

       1,2
milijona evrov namerava Občina Ilirska Bistrica letos nameniti za ureditev industrijske cone.

Ilirskobistriški župan Emil Rojc je med večjimi letošnjimi občinskimi naložbami namreč napovedal tudi ureditev nove industrijske cone med železniško progo in reko Reko. "Ureditev je nujna zaradi povpraševanja podjetnikov. Trenutno je interesentov šest, lokalnih in nekoliko bolj oddaljenih," pove Rojc, o imenih, ki bi oživila bistriško gospodarstvo, pa ne želi govoriti. Parcele bo občina prodajala z razpisom.

Podjetje VSR Lab se ukvarja s proizvodnjo specialnih plovil za učitelje jadranja, zadnje čase pa tudi vojaških. "Smo skoraj v celoti izvozno usmerjeni, izvažamo v 38 držav, na leto pa proizvedemo okrog sto plovil," pravi Polič in dodaja, da so se s krizo kar uspešno spopadli.

Škrabec ne komentira
Na ilirskobistriški občini se je po naših informacijah prejšnji teden mudil tudi Janez Škrabec, solastnik in direktor podjetja Riko. "Dobro ste obveščeni. Več pa vam ne morem povedati,” se je izognil, ko smo ga vprašali, ali je bil na obisku zaradi zemljišča. Namero za izgradnjo nove proizvodne hale v bodoči industrijski coni so že izrazili tudi v podjetju Sec s sedežem v Neverkah pri Pivki, ki je primorsko-notranjska gazela 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.