Slovenija
26 ogledov

Selitev: za ali proti

Pobudniki referenduma so prepričani, da sedež občine spada v kraj, po katerem se Žurnal24 main
Referendum. Odločali bodo o selitvi sedeža Občine Šmarješke Toplice. Nekateri se obljube spomnijo, drugi ne.
            2006
je leto ustanovitve Občine Šmarješke Toplice s sedežem v Šmarjeti, ki naj bi bil začasen.

Na nedeljskem referendumu se bodo občani Občine Šmarješke Toplice odločali tudi o preselitvi sedeža občine iz Šmarjete v Šmarješke Toplice. "Ob ustanavljanju samostojne občine smo krajani Bele Cerkve svoje soglasje pogojevali z dogovorom, da bo sedež občine v Šmarjeških Toplicah," je povedal Ivan Bregar, pobudnik referenduma.

Obljube ni bilo?
Da bo sedež v Šmarjeti zgolj začasen, ker pač nikjer drugje ni bilo mogoče zagotoviti prostorov za delovanje županje in občinske uprave, je bilo po Bregarjevih besedah dogovorjeno na več ravneh. "Dogovor je bil zapisan, vendar zapisnikov zdaj ni več mogoče najti," je izpostavil Bregar.

"Nikoli ni bilo nobene obljube. To je ključno," je zatrdil Peter Selak, sicer občinski svetnik, a kot pravi, v tem primeru predstavnik tistih, ki so ustanavljali samostojno Občino Šmarješke Toplice.

Dodatni stroški
Zaradi stroškov ob selitvi sedeža občine bodo, kot meni Selak, določena območja občine še naprej brez vodovoda in druge infrastrukture, zdajšnji občinski prostori pa bodo še dodatni strošek.

Po besedah županje Bernardke Krnc selitev ne bi bistveno obremenila občinskega proračuna. "Podpisali smo pismo o nameri za gradnjo novega poslovnega centra v Šmarjeških Toplicah, kjer bi bil lahko sedež občine. Zemljišče je trenutno v fazi brezplačnega prenosa iz sklada kmetijskih zemljišč na občino. Prenovljeni prostori, v katerih delujemo zdaj, pa bodo namenjeni zdravstveni in lekarniški dejavnosti," je pojasnila Krnčeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.