Slovenija
155 ogledov

Selmana bodo iskali v Bosni

Selaman Anes Interpol
Balkanski bojevnik. Slovenija lahko zaprosi, da Selman v BiH prestaja kazen.

Potem ko ga že dobro leto policije po svetu neuspešno iščejo z mednarodno tiralico, se je ljubljansko sodišče odločilo, da bo pobeglega obsojenca Anesa Selmana iz primera Balkanski bojevnik poskušalo poiskati še na njegovem domačem naslovu v kraju Ključ v Bosni in Hercegovini (BiH), kjer je rojen.

Tja naj bi se Selman zatekel novembra lani, potem ko ga je sodišče po skoraj dveh letih in pol izpustilo na prostost, čeprav ga je hkrati obsodilo zaradi prepovedanega trgovanja z drogo.

Lahko ga zaprejo, dajo ne

"Ker obsojeni ni sporočil spremembe bivališča in je na begu, sodišču uradno ni znano, kje je. Ker razpolagamo le z nepreverjenimi informacijami, bo v postopku izvršitve kazni zaradi nedosegljivosti obsojenca razpisalo še mednarodno tiralico in evropski priporni nalog," napovedujejo na sodišču. Če bodo Selmana le izsledili, nameravajo potem pravosodne organe v BiH zaprositi, naj pri njih odsluži 15-letno zaporno kazen. Tolikšno kazen je sodišče Selmanu naložilo, ker je kot kurir skrbel zlasti za prevoze kokaina v kriminalni združbi, ki naj bi jo vodil lastnik gostinskih lokalov po Ljubljani Dragan Tošić.

BiH Selmana, ki je od rojstva njen državljan, zagotovo ne bo izročila Sloveniji. Lahko pa tamkajšnje sodišče, ko prejme sodbo ljubljanskega, Selmana pošlje na prestajanje kazni v BiH, ki jo je dobil v Sloveniji.

Komentarjev 1
  • dragec 07:50 03.december 2013.

    Selman, selam alejkum - ti nisi bojevnik, ti si pi....