Slovenija
50 ogledov

“Sem striktna, zato so mi podtaknili!”

Odvetnica Galetova se je pred časom preimenovala iz Suzane v Suzaano. V prostem Žurnal24 main
Odvetnico Suzano Gale, ki je bila od 6. februarja zaradi suma jemanja podkupnine, izsiljevanja in ponareditve ali uničenja poslovnih listin v priporu, so izpustili na prostost.

"To je zelo umazan konstrukt," je povedala odvetnica Suzaana Gale, potem ko so jo včeraj po 12 dneh izpustili iz pripora. Priprta je bila v postopku, v katerem jo sumijo prejemanja podkupnine pri vodenju stečajnega postopka koprskega podjetja Montec.

Stroga, striktna in ostra

"Sem stroga, striktna in ostra. Nisem pa storila nobenega kaznivega dejanja," je dejala. Če bi policija prišla v njeno pisarno dve uri pozneje, bi bila gotovina že položena na stečajni račun v banki, je razložila. Spomnimo: policija je med preiskavo našla 20 tisoč evrov. Denar je Galetovi prinesel direktor Monteca, domnevno kot podkupnino, da bi priredila bilance v njegovo korist.

Še dva primera

"Hoteli so mi podtakniti še dva primera podkupnine," je nadaljevala Galetova, ki je v obeh primerih stečajev ugotovila, da manjkajo osnovna sredstva, in v obeh primerih tudi dosegla, da sta direktorja nakazala manjkajoča sredstva na stečajni račun.

Ovadil jo je arhitekt
Suzaano Gale je ovadil arhitekt, direktor enega od podjetij v stečajnem postopku. V tem primeru obstaja tožba, v kateri tožnik sumi, da je direktor preusmerjal denar podjetja k sebi oziroma na vzporedno podjetje, je razložila odvetnica. Kot stečajna upraviteljica je hotela doseči, da direktor plača predujem, in sicer v korist državnega proračuna.

Branila se bo

"Branila se bom in dokazala, da sem nedolžna! Ukrepala bom in pri tem uporabila vsa pravna sredstva," je še pribila Galetova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.