Slovenija
17 ogledov

Semafor še vsaj tri tedne

Zaradi urejanja pločnika sredi turistične sezone so na cesti proti Belvederju gn Žurnal24 main
Izola. Občinsko načrtovanje naložb. Pot za turiste po koncu sezone.

 

Slovesno odprtje Pred volitvami. Čeprav naj bi bila z vidika obremenitve prometa izbrana ugodnejša rešitev, so se na cesti vse poletje nabirale precejšnje kolone vozil. Dobrih 250 tisočakov vredno naložbo bo Tomislav Klokočovnik, izolski župan, javnosti predal na slavnostnem odprtju.

Številni vozniki že več tednov čakajo v koloni na stari cesti od Izole proti Belvederju. Začasni semafor bo promet ustavljal še vsaj tri tedne.

Druga faza gradnje pločnika proti Belvederju se je začela 15. julija, skladno s pogodbo bodo dela končana drugi teden septembra,” je zagotovil Blaž Maljevac, odgovoren za odnose z javnostmi na izolski občini.

Pločnik, ki ga bodo najbrž uporabljali predvsem počitnikarji, bo končan šele po koncu vrhunca turistične sezone. Celotna investicija znaša dobrih 253 tisoč evrov, izvajalec pa je celjsko gradbeno podjetje.

Večina prometa teče po izolski obvoznici.
Izolska občinska uprava

 

Ugodna rešitev za voznike
S tem, da je gradnja v turistični sezoni neprimerna, saj se zna predvsem ob koncih tedna tudi tukaj nabrati precejšnja kolona vozil, se na občinski upravi ne strinjajo. “Različica s pločnikom na levi strani ceste je z zornega kota obremenitve prometa ugodna, saj ne predvideva večjih gradbenih del, razen izkopov. Gradnja poteka zunaj naselja, večina prometa pa teče po izolski obvoznici,” so poudarili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.