Slovenija
37 ogledov

Semaforji tudi na križišču na Brodu

Te dni delavci urejajo še zadnje podrobnosti v delovanju novih semaforjev. (Foto Žurnal24 main
Prenovljeno. Novi semaforji bodo povezani s semaforji v križiščih pri Šmihelskem mostu in Portovalu.

Križišče na Brodu, kjer se srečata regionalna cesta Soteska – Novo mesto in cesta v blokovsko naselje na Ulici Slavka Gruma, te dni po dolgotrajni obnovi ni več ozko prometno grlo. Promet skozenj naj bi bil še bolj tekoč, ko bodo začeli delovati novi semaforji, ki bodo povezani s semaforji v križiščih pred njim, pri Šmihelskem mostu in Portovalu.

Tudi za pešce in kolesarje
Križišče je s prenovo, kot pravijo na Mestni občini Novo mesto (MONM), dobilo podaljšan dodatni pas za zavijanje v levo in novi avtobusni postajališči. Uredili so še kolesarsko stezo, ki do križanja z Ulico Slavka Gruma poteka po levi strani vozišča, naprej pa je predvidena gradnja dvostranske enosmerne steze.

Pločniki so že asfaltirani, na mestu prehodov za pešce pa bomo izvedli klančine za premagovanje arhitektonskih ovir funkcionalno motenih oseb,” dodajajo na MONM.

Enaindvajsetega julija je na križišču, katerega ureditev je stala 400 tisoč evrov, predviden komisijski pregled, zatem pa bo predano namenu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.