Slovenija
66 ogledov

Semolič razkril višino plače

Dušan Semolič se boji, da leto 2013 ni realen rok za dosego zastavljenih ciljev. Žurnal24 main
Dušan Semolič je razkril, da vsak mesec prejeme 1.888 evrov plače neto. Večkrat pa naj bi si jo zaradi krize tudi znižal.

Prvi mož Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič je na okrogli mizi z naslovom Socialni dialog 2012 - slovenski sindikalizem na prelomnici v Mariboru dejal, da so se slovenski sindikati odločili stopiti v dialog z vlado in z njo poiskati neke rešitve, ki niso idealne, vseeno pa so v prid delavca, poročajo Finance.

Meni tudi, da je v Sloveniji kapital še vedno bolj zaščiten kot delavci. Delavci pa svojih del niso izgubili zaradi delavskih pravic, pač pa najpogosteje zaradi slabega upravljanja podjetij in neopravljanja vloge nadzornih svetov.

Razkril višino plače

Predsednik ZSSS je danes po številnih vprašanjih razkril višino svoje plače. V preteklem mesecu si jo je zaradi krize zmanjšal še za pet odstotkov in sedaj znaša 1.888 evrov. To pa po njegovih besedah ni prvo znižanje, saj naj bi si plačo znižal če v prejšnjih mesecih. Za koliko, pa ni želel povedati, še pišejo Finance.

Komentarjev 17
  • vanč 15:59 03.avgust 2012.

    A se Semolič zaveda da je to DELAVSKI denar od njihovih ust ga vzame,če bi bili delavci pametni nobenega sindikata,samo enega močnega na čelo,pa bi ravno tako reševali probleme.Da Semoliča ni sram da se sploh kaže v javnosti.Če bom kje ...prikaži več v bližini,mu bo popularnost padla na čisto nulo.

  • Angela Franko 09:37 02.julij 2012.

    Kaj misli da ima premalo plačo ali preveliko??????????

  • privat 14:59 18.maj 2012.

    jaz temu simoliču ne verjamem nič!! Imam ga za največjega kriminalca Slovenije...razložitev mojega dojemanja...kdo je kriv ko sindikati neopravljajo svojega dela in celo ko začnejo opravljati in podpirati politiko delodejalcev?? Pustimo mi tega kriminalca naj misli da bo imel penzijo za svoje delo...