Slovenija
165 ogledov

Senica hotel legalizirati Bužekijan

Posestvo Bužekijan Suzana Kos
Miro Senica zaradi posestva Bužekijan s pritožbo na ministrstvo.

“Februarja smo zavrnili vlogo za spremembo gradbenega dovoljenja za kmetijo Bužekijan, odvetniška pisarna Senica pa se je nato pritožila na drugostopenjski organ na pristojno ministrstvo in v obsežni dokumentaciji poskušala dokazati, da naša odločitev ne vzdrži. Ministrstvo je pritožbo 4. aprila zavrnilo; odločba še ni pravnomočna, še vedno imajo namreč možnost, da se pritožijo na upravno sodišče; z informacijo, ali so se dejansko pritožili, pa ne razpolagam,” je povedal Branko Andrejašič, načelnik izolske upravne enote.

li so se pritožili na sodišče, smo vprašali tudi omenjeno odvetniško pisarno, a do konca redakcije odgovora nismo dobili.

Naložili rušenje

Spomnimo, novembra lani je koprska gradbena inšpektorica Katarina Majdič naložila, da morajo na razvpitem posestvu Bužekijan podreti 27 kamnitih podpornih zidov skupne dolžine blizu kilometra in pol ter paviljon, odstraniti pa morajo tudi dva pomožna podzemna objekta.
Družba Posestvo Mala Seva, ki je lastnik spornega objekta, je na kmetijskem zemljišču nad Strunjansko dolino postavila luksuzno turistično kmetijo; po tem, ko je kmetija (le formalno) zamenjala več lastnikov, je znova v lasti njenega prvotnega lastnika, lokalnega kmeta Edija Bužekijana (prek njegovega podjetja Lutu). Dejansko lastništvo so v preteklosti pripisovali odvetniku Miru Senici, kar pa je ta zanikal. Minuli mesec je Senico doletela hišna preiskava, kriminalisti pa so v obsežni akciji pridržali nekaj ljudi; po neuradnih podatkih je del preiskave povezan tudi z Bužekijanom.

Komentarjev 1
  • privat 13:00 17.maj 2013.

    samo obdavčiti dobro črno gradnje....