Slovenija
27 ogledov

Senica Požarja "ni ovadil neposredno"

Odvetnik Miro Senica. Žurnal24 main
Odvetnik Miro Senica "ni vložil neposredne kazenske ovadbe proti Bojanu Požarju in Mitji Lomovšku," sporočajo iz njegove pisarne. Na okrožno državno tožilstvo pa je med drugim je vložil zahtevo, da "v okviru svojih pooblastil" preišče, če sta bila pri kaznivem deljanju udeležena.

"Glede na tajnost predkazenskega postopka namreč avtorja članka za vpogled v spis nista mogla imeti nobene pravne podlage," so nam sporočili iz odvetniške pisarne Senica.

Ugotavljajo, da je novinarjem tožiski spis ali posamezna "pisanja iz tega spisa" posredovala tretja oseba.

Avtorja sta članka pa sta na ta "način nezakonito pridobljene podatke objavila, s čimer sta prav tako protipravno posegla v pravni položaj Mira Senice," dodajajo. To ravnanje lahko v povezavi z ostalimi okoliščinami predstavlja kaznivo dejanje ali "udeležbo (npr. napeljevanje) pri kaznivem dejanju", še sporočajo iz odvetniške pisarne in dodajajo, da je "zaradi navedenega Miro Senica na Okrožno državno tožilstvo vložil zahtevo, da zadevo v okviru svojih pooblastil preišče."

Pričakuje odziv stanovskih organizacij

Ovadba se nanaša na pisanje o tem, da sta dve priči po tem, ko so bulmastifi raztrgali lastnika Sašo Baričeviča in so na prizorišče še prihajali kriminalisti, videli iz Oranžove ulice v črnem porscheju cayennu "bežati" Mira Senico.

Požar je na svojem portalu zapisal, da "ovadba pomeni hud pritisk na novinarsko delo, še zlasti zato, ker gre za odvetnika, ki je partner ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal". Pričakuje odziv novinarskih organizaciji Društvo novinarjev Slovenije ter Združenje novinarjev in publicistov.

Na pozareport.si so danes še zapisali, da je zelo možno, da Senica in Kresalova dejansko iščeta domnevni vir ali njuno tarčo na tožilstvu, ki naj bi jim dostavil dokumente. "Tej osebi bi potem naprtili kaznivo dejanje zlorabe položaja, ki se preganja po uradni dolžnosti," še piše portal.

Konec marca je pozareport.si med drugim objavil naslednji izsek iz tožilskih spisov:

"Tako je … … iz Ljubljane povedal, da je bil prisoten ob času dogodka in se je v kritičnem času vračal domov. Še v času, ko so na kraj prihajali kriminalisti, je po Oražnovi ulici z veliko hitrostjo odpeljal večji terenski avto črne barve, prestižne znamke, pri čemer je z agresivno vožnjo voznik tega avta z gotovostjo nakazoval, kot da beži pred čim ali nekom. V času, ko je vozilo videl, je bil prepričan, da je v njem odvetnik Senica, kar je potrdil tudi njegov sodelavec …"
Komentarjev 7
  • franceljtancelj 22:27 08.julij 2011.

    Ja kje maš pa kužija? A ti je že fantka kupla?

  • 1111 13:30 08.julij 2011.

    BenX, midva se popolnova razumeva...se strinjam...pobit! AMEN!! ...NEKDO PA MINUSKE TALA, MU JE ŽE RIT STISNILO :D

  • BenX 13:03 08.julij 2011.

    Kdo pravi da jih je treba pustit? Jaz? Ce mene vprasas bi blo treba pobit to golazen in srecno! Kar se pa sodisca tice pa jim ne mores nic! Verjemi da bi ti tudi prpo stisno ce bi dobil pismo ...prikaži več s sodisca da te recimo senica tozi za 200.000 evrov. Vem, si lahko se tako hraber, a ko do tega dejansko pride je drugace. V njihovi umazani igri ne mores zmagat. Zal... upam pa da pozar ne poklekne in nekako uspe. Upam!