Slovenija
17 ogledov

Septembra bo zasijal nov planet

Planet TV, Jerca Zajc Šušteršič, Živa Rogelj, Marko Potrč in Tomaž Bratož. Boštjan Tacol
Nova televizija. Predvidoma 18. septembra bo zaživela delno državna komercialna televizija Planet TV. Nogomet. Prvi dan oddajanja naj bi sovpadal z začetkom Lige prvakov.

“Nova komercialna televizija, delno v državni lasti, bo predstavljala evolucijo v slovenski medijski dejavnosti. Naš cilj je priti v vsa slovenska gospodinjstva,” je z vznesenimi besedami zbrane novinarje nagovoril direktor TSmedie, hčerinske družbe Telekoma Slovenije, Rudolf Skobe.

Televizija se bo imenovala Planet TV, prvič pa naj bi svoj program oddajala 18. septembra, ko se bo začela nogometna Liga prvakov za sezono 2012/13. Zamisel o nastanku televizije se je udejanjila februarja, ko je nadzorni svet Telekoma sprejel odločitev o ustanovitvi komercialnega TV programa. Tudi zaradi kratkega obdobja za pripravo programske sheme bo delež njihove lastne produkcije vsaj na začetku minimalen.

Štirje stebri televizije

“Program bo sestavljen iz štirih stebrov. Prvi bo kakovostna lastna produkcija, katere delež bo sprva sicer minimalen; to bosta resničnostna šova Paradise Hotel in Dragons' Den. Drugi steber bo vrhunski šport, predvsem nogomet, ki je tržno najzanimivejši in pritegne največ gledalcev, tretji steber, ki bo tudi najobsežnejši del programske sheme, bo pridobljena tuja produkcija, popularni filmi in serije, zadnji steber pa bo naš informativni program, ki ga bodo vodili preizkušeni novinarji,” je programsko vsebino Planet TV predstavil programski direktor Amir Mureškić.

Za začetek ena infooddaja

Vodja informativnega programa bo bivši odgovorni urednik informativnega programa na RTV Slovenija Rajko Gerič. Začeli bodo z eno informativno oddajo, ki jo bodo vodili Živa Rogelj, Jerca Zajc Šušteršič, Tomaž Bratož in Marko Potrč.

“Oddaja bo na sporedu enkrat med 18. in 20. uro, vodenje pa bo potekalo v parih. Kakovost našega programa bodo ocenjevali gledalci, sam pa sem prepričan, da bodo naš kader in s tem novice profesionalni in kredibilni,” je povedal Gerič in zatrdil, da kljub delnemu državnemu lastništvu ne bodo obremenjeni s pritiskom aktualne oblasti.

To ni konkurenca za Pro Plus

“Moje mnenje je, da je sporno ustanavljati komercialno televizijo z delno državnim denarjem. Večina se ne zaveda, kaj lahko prinese še ena državna televizija. Problemi so možni predvsem pri oglaševanju: obstaja nevarnost, da državna podjetja ne bodo več oglaševala pri tistih medijih, ki so tržno najzanimivejši, ampak bi se lahko sredstva usmerjala glede na diktat oblasti. Sicer pa bo treba šele dokazati, da je pri nas prostor za še eno večjo komercialno TV. Mislim, da Pro Plusu ni treba biti zaskrbljen zaradi takšne konkurence,” pa je dejal Tomaž Perovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.