Slovenija
28 ogledov

Šest kandidatov bi Gorškovo pisarno

PU Maribor Barbara Bradač
Policija. Novega šefa bo izbral minister.

Službo trenutnega šefa policije Janka Gorška, ki jo čez slab mesec zapušča, si želi šest uslužbencev policije ali ministrstva za notranje zadeve (MNZ). Toliko kandidatov za novega šefa se je namreč prijavilo na javni poziv, s katerim je MNZ iskalo Gorškovega naslednika.

Prijavljen tudi namestnik

Neuradno naj bi se za ta položaj potegovala tudi dva trenutna Gorškova sodelavca – njegov namestnik Karol Turk in Srečko Jarc, ki ga je Goršek pooblastil za sodelovanje policije z obema pristojnima sindikatoma. Prijavil pa naj bi se tudi nekdanji šef Policijske uprave (PU) Celje Stanislav Veniger. V policijskih vrstah so pričakovali, da se bo prijavil tudi direktor direktora za policijo na MNZ, Miroslav Žaberl, ki naj bi imel zaradi strokovnih izkušenj največ možnosti, a kot nam je pojasnil, prijave ni poslal. Tako Žaberl kot Jarc sta se za ta položaj potegovala že leta 2009, ko je bil izbran in imenovan Goršek. Favorit je tako očitno Turk, prav tako bivši šef PU Celje. V policijskih vrstah namreč velja za podpornika SDS, čez nekaj mesecev pa naj bi celo dopolnil pogoje za upokojitev.

Komentarjev 2
  • dragec 15:21 05.september 2012.

    Sigurno so simpatizerju SDS!

  • pravaresnica123 08:34 05.september 2012.

    Za ostale ne vem, ampak Žaberl in Turk pa imata vse pogoje za upokojitev in če so ti pogoji veljali za ostale policiste, ne vem zakaj isto ne velja za te? Kot, da SLO policija nima usposobljena kadra v mlajši ...prikaži več generaciji. Ima, ima, ampak ti verjetno mislijo s svojo glavo!!!