Slovenija
14 ogledov

Šest milijonov manj

V ponedeljkovi gorenjski tiskani izdaji Žurnal24: Občina Radovljica. Na voljo bo 19 milijonov evrov. Župan bo naročil revizije že začetih projektov.

Proračun za naslednje leto je predviden v višini 18,7 milijona evrov, za leto 2012 pa 19,3 milijona evrov, kar je precej manj od letošnjega proračuna. V njem je bilo sprva načrtovanih dobrih 25 milijonov evrov prihodkov, z rebalansom skoraj 22 milijonov evrov, dejanska realizacija do konca leta pa bo dobrih 17 milijonov evrov. Župan Ciril Globočnik je povedal, da je proračun odraz ocene realnih možnosti, in poudaril: ''Želim, da občina čim prej doseže pozitivno poslovanje, da bo v zgled pri plačevanju obveznosti.''

3 milijoni evrov letošnjih obveznosti bodo plačani v prihodnjem letu.

Več od države in iz Evrope
Letošnjih obveznosti, ki bodo plačane prihodnje leto, je za tri milijone evrov. ''To pomeni, da bo z njimi obremenjeno novo proračunsko leto. Vsekakor bomo za normalno delovanje občine morali pridobiti še več nepovratnih sredstev iz državnih in evropskih virov,'' je poudaril Globočnik in napovedal varčevanje pri stroških vseh proračunskih porabnikov: ''Pri novih investicijah pa zagotavljam, da bodo racionalne. In za nekatere že začete bo opravljena revizija.''

Informator za občane

Napovedal je tudi, da bodo odprli sprejemno pisarno, v kateri bo zaposlen informator. Ta bo sprejemal vprašanja občanov in zadevo spremljal, dokler ne bo rešena.

''In zaposlili bomo javnega uslužbenca gradbene stroke, da bo skrbel za izvajanje projektov. Nočem povečevati števila zaposlenih, zato se bo to zgodilo šele po upokojitvi nekaj zaposlenih,'' je dodal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.