Slovenija
237 ogledov

Šest posavskih umorov nepojasnjenih

Pred domačijo Zakškovih so prižgali sveče v spomin na družino. (Foto: Nada Černi Žurnal24 main
Žrtve umorov. Peter Ludwig Odenkirchen, Stanislav Gričar, Edi Klobasa ter Stane, Dragica in Denis Zakšek.

Policisti še niso našli storilcev, ki so kruto umorili Dragico Zakšek, Staneta in Denisa Zakška. Preiskavo na domačiji so sicer končali; gibanje v okolici je neomejeno. "V primeru Volovnik za zdaj ni nobenih novih dejstev in okoliščin, ki bi jih lahko posredovali javnosti," je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Krško Rober Perc.

Sicer so danes minila natanko štiri leta, odkar je bil na svojem domu v Brestanici ubit podjetnik Edvard Klobasa. Umor se je zgodil ponoči, strela ni slišal nihče, čeprav so bili drugi člani družine v hiši. Ustanovljena je bila posebna preiskovalna komisija, ki informacije še vedno zbira.

S strelom se je pred 14 leti končalo tudi življenje Nemca Petra Ludwiga Odenkirchna iz Sotelskega pri Brestanici. Umor, pri katerem so sledi vodile v Nemčijo, še ni razvozlan. Prav tako ne smrt Stanislava Gričarja mlajšega z Malega Cirnika, ki so ga pred devetimi leti našli mrtvega pred zidanico in sprva nihče ni posumil na zločin. Obdukcija je pokazala, da je šlo za umor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.