Slovenija
31 ogledov

Šest zakonov za spodbudo gospodarstva

Delo ulica Shutterstock
Vlada je sprejela šest zakonov, ki so del drugega svežnja ukrepov za spodbujanje gospodarstva.

Vseh šest omenjenih zakonov po besedah ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovana Žerjava predstavlja del drugega svežnja ukrepov za spodbujanje gospodarstva, ki vsebuje 16 zakonov s 75 ukrepi in 10 javnimi razpisi.

Nekaj zakonov iz omenjenega svežnja je že v parlamentarni proceduri, pet zakonov, ki so trenutno v medresorskem usklajevanju, pa bo vlada obravnavala na prihodnji seji vlade, je na novinarski konferenci po seji vlade povedal minister Žerjav.

Vlada bo medtem jeseni obravnavala insolvenčni zakon.

"Po proceduri, ki je načrtovana, bo vseh 16 zakonov v obravnavi na naslednji seji DZ, kot smo obljubili," je zatrdil Žerjav.

Sveženj ukrepov za spodbujanje gospodarstva je skupaj težak 377 milijonov evrov, od tega je 148 milijonov evrov subvencij, 50 milijonov evrov garancij, 179 milijonov evrov pa je namenjenih za javne investicije.

Po ocenah vlade sveženj ukrepov pomeni administrativno razbremenitev za gospodarstvo v višini med 400 in 500 milijoni evrov. "Paket ukrepov je pomemben, se pa zavedamo, da to ni vse, kar mora vlada storiti," je dejal Žerjav in za jesen, torej po počitnicah, napovedal tretji sveženj ukrepov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.