Slovenija
47 ogledov

Sestanka s Cerarjem očitno ne bo

Zvonko Černač Anže Petkovšek
Sestanka med SMC in SDS najverjetneje ne bo. Se pa bo sestalo predsedstvo SD, ki bo odločalo o nadaljevanju pogovoro za vstop v koalicijo.

Stranka Mira Cerarja je pred ustanovno sejo parlamenta na sestanek povabila tudi predstavnike SDS. Sestali naj bi se danes ob 9. uri, a vse kaže, da do sestanka ne bo prišlo. Iz SDS na vabilo niso odgovorili, so pa za isto uro danes sklical tiskovno konferenco.

Ob 9. uri naj bi tako  podpredsednika stranke Zvonko Černač in Alenka Jeraj ter začasni vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko spregovorili o ustanovni seji DZ in o imenovanju kandidata za evropskega komisarja. O vsebini tiskovne konference bomo sprotno poročali tudi na našem portalu.

Predsednik SDS Janez Janša, ki prestaja zaporno kazen zaradi obsodbe v zadevi Patria, je sicer v prvem odzivu na vabilo na Twitterju zapisal, da Cerar "z nepodpisanim dopisom vabi SDS na pogovore kot zadnjo med strankami". "Strici ga tako kot Jankovića 2012 še niso naučili šteti," je komentiral Janša.

Padla bo dokončna odločitev

Predsedstvo Socialnih demokratov bo na sestanku odločalo o tem, ali bodo nadaljevali pogovore za vstop v koalicijo ali ne. Predsednik stranke Dejan Židan je že v torek dejal, da se mu osnutek koalicijske pogodbe zdi primeren za nadaljnja usklajevanja. Prepričan je bil, da se bodo uspeli dogovoriti tudi o stvareh, ki v osnutku manjkajo, kot so ukrepi na področju socialne države.  

Židan je ob tem večkrat dejal, da sta za stranko enako sprejemljivi možnosti biti v koaliciji ali opoziciji. 

Komentarjev 7
  • primorka 10:57 31.julij 2014.

    "provni", kaj to že pomeni ? Da nimaš kaj delat v "službi" in pišeš nesmiselne komentarje.

  • provni 09:24 31.julij 2014.

    Sestanka s MC ne bo. Na novinarski konferenci bo Černač, ki je zaposlil pravnomočno obsojenega Hrvatina, očitno govoril o zaposlitvi pravnomočno obsojenega zapornika janšo, v parlamentu. In taki ljudje nam naj bi krojili zakonodajo. Absurd in nemoralno do konca.

  • iko 09:09 31.julij 2014.

    loleki, ste že na smetišču zgodovine