Slovenija
4688 ogledov

Šesterica Slovencev namesto v marini končala na čereh

Hrvaška morje jahta obala Profimedia
Nesreča njihove jahte se je zgodila na težko dostopnem območju. Nesebično jim je pomagal domačin.

Blizu marine Punat na otoku Krk je v soboto zvečer nasedla slovenska jahta. V času nesreče, katere vzrok še ni znan, je bilo na krovu 11,6 metrov dolgega plovila šest ljudi, vsi slovenski državljani, med njimi tudi lastnik. V nesreči ni bil nihče poškodovan, sporočilo hrvaško ministrstvo za morje in promet povzema STA.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, je na kraj nesreče naprej prispel hrvaški državljan, ki je kljub težko dostopnemu območju, polnemu čeri, nesebično pomagal pri komunikaciji s posadko in njihov prevoz po kopnem. Z morja namreč dostop do nasedlega plovila ni bil mogoč zaradi plitvega morja in podvodnih čeri.

Iz še neznanega vzroka je jahta po vsej dolžini nasedla na obalo. Na kraju nesreče niso opazili onesnaženja. Po navedbah ministrstva bodo zdaj stekle priprave na dvig jahte s čeri in vleko plovila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • PaPajapopi 13:59 03.julij 2023.

    Ja, mogli so bit fejst nabasan...

  • Primorec 08:34 03.julij 2023.

    Pred vplovbo v Luko se ustavi in se dobro orientiraj. Najti zeleno luč je osnova, rdeča je lahko iz obale in ni signalna. Avtopilot je odlična stvar, ampak v Luko se vplivi ročno. Poznavanje kardinalnih oznak zunaj in lateralni notri ...prikaži več je osnova, posebno ponoči, ko te marsikaj zmede, tudi tvoja nečimrnost ali "nedeljski kapitani" iz posadke.

  • sandi76 20:16 02.julij 2023.

    Tale "kapitan" bi bil bolj primeren za vožnjo kakšne tomos petice !