Slovenija
4878 ogledov

Šestnajsttonski bager se je pogreznil v Muro

Bager se je pogreznil v reko Muro Sobotainfo.com
Avstrijskim kolegom so pomagali gasilci iz Gornje Radgone.

Med gradbenimi deli v Bad Radkersburgu se je včeraj v strugo Mure pogreznil 16 ton težak bager. Bagerista so gasilci uspeli rešiti, reševanje stroja iz reke, ki je imela le šest stopinj, pa se je zavleklo v popoldan, poroča portal sobotainfo.com.

Slovenski potapljači so bager poskušali stabilizirati, da se med dvigovanjem ne bi nenadzorovano premikal, gasilci pa so ves čas budno spremljali, če iz bagerja izteka olje. Ko je prispelo dvigalo, so potapljači pod vodo na jekleno vrv pritrdili bager in bager so dvignili iz vode.

Kot je pojasnil namestnik poveljnika PGD Gornja Radgona Rajko Lipič, je šlo za razmeroma zahtevno akcijo, saj je Mura precej hitro tekoča reka. Prav veliko podobnih primerov doslej sicer še niso imeli.

Za reševanje bagerja je bila potrebna pomoč posebnega žerjava, ki tehta približno 130 ton, je povedal vodja reševanja Peter Probst iz gasilske postaje Bad Radkersburg. Danes bo podjetje, ki ima v lasti bager, začelo z demontažo vozila in prevozom posameznih, ločenih delov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.