Slovenija
49 ogledov

Sestre bodo tožile

Bolnišnica Nik Rovan
UKC Ljubljana. Nižje plače in vračilo. Vsi bi šli na sodišče.

V UKC Ljubljana so napovedali, da bodo srednje medicinske sestre, ki v enotah intenzivne terapije III opravljajo delo diplomiranih sester, dobile nižjo septembrsko plačo. To je namreč zahteva inšpektorata za javno upravo. V roku enega meseca se bodo poskusili dogovorili tudi o načinu vračila že izplačanih plač. Če ne bo doseženega soglasja, bodo morali preveč izplačani znesek zahtevati na sodišču, so včeraj sporočili iz UKC. V Konfederaciji sindikatov Slovenije Pergam pa napovedujejo, da bodo vložili tožbo, če bodo sestre dobile nižjo plačo, in menijo, da vračilo ne pride v poštev.

“Pravni zaključki inšpektorata so napačni, saj temeljijo na neobstoječi predpostavki, da v enotah intenzivne terapije III obstaja več vrst delovnih mest medicinskih sester,” menijo.

Komentarjev 3
  • dragec 09:19 21.september 2012.

    No no, ne bodi tako grob!!!

  • privat 18:39 20.september 2012.

    živite v državi bede in fašizma...priučite se šparati,kajti glavno šele prihaja!! Videli boste kdo so Pahorovski in JJ....še srali boste kri

  • dragec 08:40 20.september 2012.

    Kdo je kriv, da smo sestre razdelili na srednje - višje in diplomirane. ustanovile so se zasebne fakultete in diplomirane sestre so štancali, kar po tekočem traku. E, delo srednje sestre jim ne diši. One so gospe.Sindikat sester je ...prikaži več tako slabo aktiven in izkorumpiren, da bi svetoval vsem sestam, da se izpišejo. Zbornico pa takoj ukiniti. Nekaj je minister obljubil in spet je vse tiho.