Slovenija
23 ogledov

Sesutje sistema elektronskih "bonov"

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Elektronski sistem subvencioniranja študentske prehrane naj bi se v večini gostinskih lokalih v Ljubljani, Kopru in Mariboru nekaj po poldnevu zaradi preobremenjenosti sesul.

To je v sporočilu za javnost zapisala Mlada Slovenija, podmladek Nove Slovenije, ki sprašuje ŠOS ter ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, kdo bo odgovarjal za motnjo v delovanju in kdo bo študentom povrnil denar, saj so morali študentje plačevati polno ceno obroka, in ne subvencionirane.

Sistem bonov je prejšnji četrtek zatajil. Študentki M. L. so zaračunali polno ceno obroka. Namesto povračila se Šos opravičuje. Več v povezavi.
Ker naj bi do težav prišlo zaradi preobremenjenosti, bi v MSi od ŠOS radi izvedeli, kaj se bo zgodilo 1. oktobra, ko se bo začelo študijsko leto. Hkrati ŠOS tudi pozivajo, naj začne ukrepati.


Problema doplačila bo treba rešiti
S ŠOU-a so sporočili, da so prejeli obvestilo glede težav pri delovanju elektronskega sistema. "Ker   ŠOU   v   Ljubljani   ni   odgovoren  in  nima  vpliva  na  delovanje elektroniziranega  sistema  subvencionirane  študentske  prehrane, je takoj opozoril  upravljavca sistema, družbo Margento, naj čim prej odpravi napake in  tako  študentom  omogoči  nemoteno  koriščenje  subvencij za študentsko prehrano," so zapisali v sporočilu in dodali, da so že pozvali Študentsko organizacijo Slovenije (ŠOS) k rešitvi problematike povračila neupravičenega doplačila za študentski obrok. Mnenja študentov in gostincev zbirajo na prehrana@sou-lj.si.

Univerza na Primorskem je elektronski sistem subvencioniranja prehrane uvedla 18. maja, v Mariboru so to storili 1. julija, v Ljubljani pa še mesec pozneje. Plačevanje je možno z mobilnimi telefoni ali brezkontaktnimi čip karticami.

Pred mesecem dni je v. d. generalnega sekretarja ŠOS Elvis Cvikl pojasnil, da so se težave v testnem obdobju pojavljale in da so jih takrat tudi odpravili, sedaj pa delovanje poteka brez večjih težav. Največ težav je sicer bilo s slabim signalom pri plačevanju z mobilnimi telefoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.