Slovenija
28 ogledov

Sevčnikar ni dobil odpovedi

Sevčnikarju grozi izredna odpoved. (Foto: Mojca Marot) Žurnal24 main
Sindikalist Termoelektrarne Šoštanj kljub napovedim danes ni dobil izredne odpovedi. Stavka še ni izključena.

"Simon Tot si je vzel čas za razmislek do devetega decembra. Danes odpovedi nisem dobil," je povedal Branko Sevčnikar, sindikalist Termoelektrarne Šoštanj.  

Spomnimo, danes je imel pri direktorju Simonu Totu zagovor, ker je sindikat ob njegovem imenovanju stavkal in ga ni spustil v podjetje.

Kako se bo stvar razpletla, tako še ni znano, kljub temu pa bo jutri ob desetih zasedal stavkovni odbor sindikata delavcev energetike, ki v primeru, da bo Sevčnikar dobil odpoved, ne izključuje možnosti stavke.

"V poštev pride samo preklic, če dobim opomin, se bom pritožil na sodišče in dokazal, da je obrazložitev izredne odpovedi brezpredmetna," je zatrdil Sevčnikar.

Rotovnik ali Radičeva
Ministrica za gospodarstvo Darja Radić je medtem na novinarski konferenci ponovila, da bi v primeru vrnitve odstavljenega direktorja Uroša Rotnika odstopila.

"Če bo Rotnik ponovno imenovan, ne verjamem, da bomo dobivali informacije, ki jih potrebujemo za odločitev, ali bo projekt šestega bloka Teša (Teš 6) v nacionalnem energetskem programu," je povedala.

Ministrstvo je namreč po njenih besedah informacije glede šestega bloka začelo dobivati šele po Rotnikovi zamenjavi.

Študije glede upravičenosti projekta pričakuje do 15. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.