Slovenija
18 ogledov

Severna Koreja izstrelila še eno raketo

Severna Koreja EPA
Severna Koreja je danes izvedla še dva testa rakete kratkega dosega, v zadnjih treh dneh torej skupaj že šest. Po poročanju južnokorejskih medijev, ki jih povzemajo tuje tiskovne agencije, sta bili raketi izstreljeni z vzhodne obale Severne Koreje v smeri Japonskega morja.

Tiskovni predstavnik generalštaba južnokorejske vojske je potrdil izstrelitev raket, ni pa mogel povedati, ali je šlo za vodena izstrelka ali izstrelka iz večraketne baterije.

Severna Koreja je že v soboto izstrelila tri rakete kratkega dosega, še eno pa v nedeljo. Država je v preteklosti že večkrat izstrelila tovrstne rakete v okviru testiranj ali vojaških vaj.

Južnokorejsko obrambno ministrstvo ni želelo razkriti, za kakšne rakete gre, po poročanju medijev pa bi šlo lahko za rakete zemlja-zemlja KN-02, ki imajo doseg 160 kilometrov.

Razmere na Korejskem polotoku so sicer od zadnjega severnokorejskega jedrskega poskusa februarja letos zelo napete, ZN pa so proti Pjongjangu marca še zaostrili sankcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.