Slovenija
14 ogledov

Seznam presežkov znan septembra

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Po naših neuradnih podatkih je v Merkurjevi diviziji Mersteel 101 delavec preveč. Uradno bo število presežnih delavcev znano predvidoma konec septembra, pravijo v Merkurju.

"Število zaposlenih, potrebnih za uspešno in dobičkonosno poslovanje Merkurja, bo definirano v sanacijskem planu, ki bo predvidoma pripravljen do konca septembra. Takrat bo znano tudi število presežnih delavcev," je v sporočilu za javnost napovedal predsednik uprave Merkurja Bojan Knuplež.

Danes sicer bankam predstavlja prvi osnutek sanacijskega programa za rešitev Merkurja, od katerega je odvisno nadaljnje pogajanje z upnicami. Glede tega so iz Merkurja sporočili le, da je bil odziv bank pozitiven in da podpirajo sanacijo Merkurja. "Zdaj bodo posamezne delovne skupine dorekle podrobnosti, Merkur pa bo s svetovalci nadaljeval razdelavo plana sanacije do končne verzije," so še sporočili. Ta bo, kot že rečeno, predvidoma končana konec septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.