Slovenija
37 ogledov

Seznam zaslužkov za manipulacijo?

Ivan Ketiš, ravnatelj Serša Maribor Nino Verdnik
Plače ravnateljev. “V prikazani plači je zajet poračun ur,” je razložil prvi na objavljeni lestvici.

“Imam čisto vest. Zaslužim okoli 1.800 evrov na mesec. Plača, ki je prikazana, je zajela poračun učnih ur še od septembra,” je za Žurnal24 pojasnil Rajko Fajt, ravnatelj Elektro in računalniške šole Šolskega centra Ptuj, sicer viden član SDS, in rekorder na razpredelnici zaslužkov ravnateljev, ki jih je na spletni strani objavila vlada. Tam je razvidno, da naj bi imel Fajt dobrih šest tisoč evrov bruto plače. Povedal je, da je bil ta znesek izreden, saj je v njem “zajet poračun za poučevanje na višji šoli od septembra do marca”.

Ivan Ketiš, ravnatelj Serša Maribor, pa je prepričan, da je vlada zaslužke objavila zaradi nestrinjanja nekaterih ravnateljev po združevanju srednjih šol.

Komentarjev 1
  • erikkk 12:08 15.junij 2012.

    Dokler je vs sloveniji veliko takih ki težko delajo za borih 500-700€ na mesec visokeh plač ne toleritam..Še 1000 je preveč za šolanega človeka. Si lahko predstavljate kakšna razlika na mesec je 1000€ in 500€ ...Večina ...prikaži več teh pa dobi skoraj 2000€ in več. Ne šolaniost/kavlificiranost ne moreta bit pogoj da nekdo tako mastno služii, medtem ko je država na psu.