Slovenija
19 ogledov

Seznami odvečnih v pripravi

Sava kranj Iztok Golob
Sava. Pred vrati odpovedi in upokojevanja. Ob službo več kot sto ljudi.

Spremembe. V kranjski Savi so napovedali združevanje družb v njihovi dejavnosti – turizmu. V začetku prihodnjega leta bodo s pripojitvijo družb Terme Ptuj, Terme 3000, Zdravilišče Radenci in Terme Lendava k družbi Sava Hoteli Bled oblikovali združeno družbo Sava Turizem.

"V tej dejavnosti je trenutno 1.185 zaposlenih, pogodbo pa bomo iz poslovnih razlogov odpovedali manj kot dvema odstotkoma zaposlenih," razkrivajo v Savi. Nekaterim so ponudili možnost zaposlitve na drugem delovnem mestu, okoli pet odstotkov zaposlenih pa bo moralo oditi tudi po tako imenovanih mehkih poteh, predvsem z upokojevanjem. "Trenutna organiziranost v turistični dejavnosti ne omogoča izkoristka vseh potencialov sinergij skupnega delovanja," dodajajo.

Bremena iz preteklosti

Zaradi napačnih odločitev glede investicij v preteklosti in posledično nujne slabitve finančnih naložb je imela Sava, d. d., konec septembra več kot 56 milijonov evrov minusa, skupina pa nekaj manj, slabih 40 milijonov evrov minusa. Kakšen bo po ocenah rezultat ob koncu leta, pa še ne povedo, saj bodo morali izvesti dodatne slabitve. Samo poslovanje je sicer uspešno, zlasti v gumarski dejavnosti, ki letos dosega rekordne vrednosti.

Komentarjev 1
  • mb 08:08 15.december 2011.

    Kaj je s to državo in "meneđerji" narobe ?zakaj ne more proizvajalec pnevmatik tega početi kot se spodobi ampak se začne ukvarjati s turizmom ?zakaj ne more naftna družba trgovati z nafto ampak se gre turizem in na ...prikaži več koncu propade ?Zakaj se uničuje solidna podjetja ?Zakaj dobijo vodstveni delavci odpravnino in drugo več ali manj enako delovno mesto v drugem podjetju, ko prvo zaiebeio ? da še drugo uničijo ?Zakaj se tisto kar je zdravo proda tujcem, ki potem to po kratkem postopku uničijo-zaprejo in ostane tu samo še pakiranje in distribucija ?Zakaj pišemo zakone na kožo tujcem ?a so politiki - vlade, poslanci v tej državi normalni ali pa sami kriminalci ?