Slovenija
22 ogledov

Seznanjanje z rebalansom

evro, evri, bankovec, bankovci, denar Shutterstock
Delovna telesa državnega zbora se seznanjajo s tem, koliko bo rebalans proračuna vzel posameznim resorjem.

S predlogom se bodo kot zainteresirana delovna telesa seznanili odbori za gospodarstvo, infrastrukturo in prostor, zunanjo politiko in za zdravstvo, komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb ter komisija za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu.

–63 milijonov evrov

Resorju ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo bo po predlogu namenjenih skoraj 63 milijonov evrov manj. Področje podjetništva in konkurenčnosti bo ob 32 milijonov evrov, od tega bo skoraj 12 milijonov evrov manj namenjenih podpori razvoja turizma, okoli sedem milijonov evrov manj pa spodbudam za rast in razvoj podjetij.

–88 milijonov evrov

Resorju ministrstva za infrastrukturo in prostor bo namenjenih skoraj 88 milijonov evrov manj. 107 milijonov evrov manj bo deležen promet in prometna infrastruktura, v okviru tega največ, 75 milijonov evrov manj, železniška infrastruktura. Okoli 16 milijonov evrov več pa bo namenjenih cestni infrastrukturi.

–21 milijonov evrov

Zdravstveni resor bo z rebalansom ob 21 milijonov evrov. Sredstva se bodo klestila predvsem na področju investicij, a minister za zdravje Tomaž Gantar meni, da bodo kljub temu lahko glavne projekte peljali naprej. Na ločeni seji bo odbor za zdravstvo danes obravnaval tudi aktualne probleme v zdravstvu in problematiko debelosti otrok ter mladostnikov v Sloveniji.

–11 milijonov evrov

Rebalans znižuje tudi sredstva ministrstvu za zunanje zadeve, za 11 milijonov evrov. Resorni minister Karel Erjavec je ocenil, da bo ministrstvo z določenim obsegom sredstev lahko zaključilo leto, da pa bo treba nekatera plačila članarin prenesti na zadnji dan leta ali v prihodnje leto.


Komentarjev 2
  • dragec 20:11 03.julij 2013.

    ma...gremo na volitve

  • klincek 10:19 03.julij 2013.

    Verjetno ne zadnji rebalans letos,glede na to kako stvari potekajo.