Slovenija
28 ogledov

Shod proti vojni tudi v Ljubljani

Shod v Ljubljani
1/2
Reuters
V Ljubljani se je na shodu proti zadnjim dogodkom na Krimu, vojni in protiukrajinski propagandi v Rusiji zbralo okoli 50 ljudi.

Protestniki, ki so se zbrali pred ruskim veleposlaništvom, so nosili transparente, na cesti prižgali nekaj sveč in med drugim vzklikali: "Roke stran od Ukrajine!"

Poziv k današnjim protestom je potekal prek Facebooka in drugih družbenih spletnih omrežij. Pripravili so tudi poziv Ukrajincev po svetu v angleščini, v katerem pozivajo vse Ukrajince, naj se soglasno izrečejo proti vojni, to, kar se dogaja na Krimu, pa označili za "bolečino tako Ukrajincev kot Rusov".

"Nismo proti Rusom"

Ina, ena izmed protestnic, je za STA poudarila, da so se danes zbrali, da izrazijo protest proti okupaciji Ukrajine, ki se dogaja na Krimu, hkrati pa obstaja bojazen, da se to razširi na vzhod države. Na ruski televiziji se dogaja tudi močna protiukrajinska propaganda in pred tem ne morejo molčati. "Nismo za vojno, nismo proti Rusom," je še dodala.

Protestnica Tatjana je med drugim dejala, da so javni shod pripravili tudi zato, da se jim pridružijo Slovenci, ki o tem razmišljajo in ne morejo stati ob strani. Če pogledamo zgodovino, je bila najprej Čečenija, nato Gruzija, zdaj je Ukrajina, vprašanje pa je, kdo bo naslednji, je še opozorila Tatjana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.